Eenvoudige overwinning op Pallas ‘08

Zaterdag 11 juni stond de return tegen Pallas 08 uit Leeuwarden op het spel. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg ging moeizaam maar wel met een uiteindelijke positieve score. Invicta/Frigro 1 was er daarom op gebrand om deze wedstrijd volledig in eigen handen te trekken en goed spel te laten zien, ondanks dat er voor de ploeg van Johan Boerema niets meer op het spel stond, want zij zijn al gepromoveerd naar de 2e klasse op het veld.

Om 16.00 uur gaf scheidsrechter J. Bekkema het startsein van de wedstrijd.

De Oranjehemden begonnen sterk aan de wedstrijd, al snel stond de 0-1 op het scorebord. Pallas 08 had het gevoel dat er iets te halen valt dus zij waren ook scherp gestart waardoor het al snel gelijk stond. Het scoren van de ploeg uit Leeuwarden verliep niet zo soepel als dat van Invicta/Frigro wat na ongeveer 15 minuten spelen al een ruime voorsprong had, stand 1-8. Einde van de eerste helft volgenden er wat minder goede aanvallen, waardoor we met een score van 3-10 de rust in gingen.

Na positieve woorden van coach Johan in de rust gingen de oranjehemden er weer met volle moed tegen aan om de punten mee naar huis te nemen. De ploeg ging vrolijk door met het opzetten van mooie aanvallen wat resulteerde in goede doelpunten. Ook verdedigend bleef de ploeg uit Kollum een sterke wedstrijd spelen waardoor het voor Pallas 08 niet mogelijk was om dichterbij te komen. Het mooie en warme weer in Leeuwarden weerhield Invicta er niet van om te blijven scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 8-23. Een mooie en duidelijke overwinning.

Volgend seizoen zal ons eerste team uitkomen in de tweede klasse!

Supporters weer bedankt, wij hopen jullie volgende week weer te zien in Kollum.

Zaterdag 18 juni staat alweer de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden tegen it Fean en zal om 17.00 van start gaan op Sportpark Baensein te Kollum. Aansluitend van deze wedstrijd speelt het tweede van Invicta/Frigro hun laatste belangrijke thuiswedstrijd van het seizoen.