Sport en voeding

Wist je dat de juiste voeding invloed heeft op je (sport)prestaties? En heb je altijd al willen weten wat je nou het beste voor, na en tijdens de wedstrijd of training kunt eten. Ik kom je hier graag meer over vertellen en antwoord geven op je brandende vragen op vrijdag 12 april om 20:00 bij korfbalkantine Ûnder de Pannen. Tot dan  !

Tineke Pera

Diëtiste en spelend lid bij KV Harkema

Nieuwe trainer en coach voor K.V. Invicta/K.V. Frigro

Volgend seizoen zal de selectie van Invicta en Frigro onder leiding staan van Sake Koelma en Johan Boerema. Het duo neemt hiermee het stokje van huidige trainer/coach, Durk Oostra, over. Sake Koelma zal de trainingen onder zijn hoede nemen en Johan Boerema gaat de wedstrijden van de Pruttelpot-formatie coachen. Met dit fanatieke tweetal hopen we de selectie naar een hoger niveau te kunnen tillen en natuurlijk mooi korfbal te laten zien aan onze achterban.

Beide heren hebben al enige jaren ervaring in de korfbalwereld. Sake Koelma is de afgelopen jaren trainer van K.F. De Wâlden geweest en heeft voorheen clubs als K.V. De Hoeve en K.V. CSL getraind. Johan Boerema is de afgelopen jaren actief geweest bij K.V. Harkema en is onder andere trainer geweest bij K.V. DTS en K.V. DIO. Sake en Johan zien de jonge en gemotiveerde selectie van Invicta/Frigro als een mooie uitdaging en kijken uit naar de samenwerking.

Namens Invicta en Frigro willen we de nieuwe trainer en coach veel succes en plezier wensen bij onze club.

Prijswinnaars Lotenactie 2019

De trekking voor de jaarlijkse lotenactie is geweest. Hieronder zie je de prijswinnaars:

Prijzen:

Nummer + prijswinnaars:

Taart 1 van Bakkerij Riemersma te Kollum

979: boekje van Geertje Krap, prijs gewonnen door Vincent Veldman.

Taart 2 van Bakkerij Riemersma te Kollum

847: boekje van Teske Kroes, prijs gewonnen door Mathilde Bron.

Taart 3 van Bakkerij Riemersma te Kollum

465: boekje van Elisabeth Thalen, prijs gewonnen door Hans Thalen.

Taart 4 van Bakkerij Riemersma te Kollum

750: boekje van Mel Beiboer, prijs gewonnen door Wim Beiboer.

Taart 5 van Bakkerij Riemersma te Kollum

1166: boekje van Grietina Solle, prijs gewonnen door T. Visser.

Taart 6 van Bakkerij Riemersma te Kollum

193: boekje van Inge Sterkenburg, prijs gewonnen door Oebele S.

Taart 7 van Bakkerij Riemersma te Kollum

803: boekje van Anke Dam, prijs gewonnen door K. Groendijk.

Taart 8 van Bakkerij Riemersma te Kollum

1467: boekje van Sijtske de Vries, prijs gewonnen door Els Hoekstra.

Taart 9 van Bakkerij Riemersma te Kollum

1173: boekje van Grietina Solle, prijs gewonnen door Tineke Solle.

Taart 10 van Bakkerij Riemersma te Kollum

304:boekje van Tineke Bergsma, prijs gewonnen door G. Haaksema.

Waardebon van vishandel Sterkenburg te Lauwersoog

777: boekje van Chantal Beerstra, prijs gewonnen door Cornelis Elzinga.

Vierseizoenen dekbed van Visser wooninrichting te Kollum

606: boekje van Maaike Slager, prijs gewonnen door R. Nieuwsma.

Diner voor 2 bij Kunstcafé de Dream te Dokkumer Nieuwe Zijlen

987: boekje van Geertje Krap, prijs gewonnen door O. Hoekstra.

Meubelcheque van Buitengewoon Mooi te Kollum

956: boekje van Daniëlle Broersma, prijs gewonnen door Petra Hoekstra.

Plaatsing zonnepanelen bij korfbalvereniging Invicta

Woensdag 27 februari 2019 heeft Awizon Surhuisterveen zonnepanelen geplaatst bij korfbalvereniging Invicta. Als vereniging willen wij hiermee duurzamer investeren en onze energiekosten zo laag mogelijk krijgen/houden. Een mooie manier om hiermee te beginnen zijn zonnepanelen. Als korfbalvereniging zijn we de sponsors voor dit project erg dankbaar.

Voor de realisatie van dit project zijn er naast onze eigen investering verschillende bijdrages ontvangen vanuit het Rijk (RVO-subsidie), de provincie Friesland (het Iepen Mienskipfûns), de gemeente Kollumerland, Plaatselijk Belang Kollum en Rabobank Drachten Friesland Oost voor de bijdrage vanuit het Fonds Coöperatief Dividend. Dit fonds is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het Fonds Coöperatief Divided is een vorm van dividend, waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

Korfbalvereniging Invicta is erg blij dat door de hulp van zoveel partijen (zowel financieel als andere hulp) mogelijk is gemaakt om met elkaar te komen tot het realiseren van zonnepanelen. Fijn dat we op deze manier, als gemeenschap, met elkaar werken aan duurzaamheid.