Verslagen

Herbstmeister Invicta/Frigro 1 

Op zaterdag 26 oktober trad de Pruttelpotformatie thuis aan tegen NQL 1 uit Burdaard. Om half vier gaf scheidsrechter Van der Veen het beginsignaal. De vorige wedstrijd tegen NQL eindigde met een stand van 9 - 14 in het voordeel van de oranjehemden. Deze wedstrijd moest natuurlijk ook weer gewonnen worden om onze koppositie sterk te houden en ongeslagen de zaal in te gaan. 

De wedstrijd werd niet scherp begonnen en dit resulteerde in een kleine achterstand van 0 - 2. Hierna wist Invicta/Frigro weer op gelijke stand te komen door een paar strafworpen. Vervolgens werd de voorsprong meteen gepakt en werd het eerste gaatje van twee geslagen. Dit gaatje kon een tijdje worden behouden en later zelfs uitgebreid naar een gat van vier bij een stand van 8 - 4. Net voor rust wist NQL echter het gat een klein beetje te verkleinen met een strafworp. De ruststand: 10 - 7. 

Na rust wist de thuisploeg weer de voorsprong van vier doelpunten te maken. Dit kon de ploeg behouden tot een stand van 15 - 11. Daarna wist de ploeg van Johan Boerema meerdere keren achter elkaar te scoren en zo zorgden ze ervoor dat NQL geen kans meer had op één of meer punten. De stand was op dat moment 19 - 11 en einde in een winstpartij voor Kollum met 20 -13. 

Alle supporters bedankt en tot in de zaal!

Invicta/Frigro 1 wint vurige wedstrijd.

Zaterdag 19 Oktober stond om half 4 de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 tegen DTS 1 op het programma. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster stond gebrand om deze wedstrijd ook naar zich toe te trekken en wilde ongeslagen bovenin de ranking blijven. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.Bekkema.

Coach, Johan Boerema was duidelijk voor de wedstrijd, net zo scherp beginnen als voorgaande wedstrijden. Ook al is DTS een ploeg onder uit het klassement, we moesten zeker strijden voor wat we waard zijn. Aanvallend moesten we rust bewaren en in de verdediging was het de zaak om de ploeg uit Surhuizum helemaal vast te zetten. De Pruttelpot formatie opende de score met een afstandsschot. Al snel wist DTS hier een antwoord op door een mooie actie te maken waaruit een strafworp ontstond en die werd benut. Tot een stand van 3-3 lieten de beide ploegen gelijkwaardig spel zien. Na verloop van de tijd kregen de oranjehemden grip op de wedstrijd en liepen ze uit naar een stand van 10-5. Daarna wist de DTS nog 2 maal te scoren en Invicta/Frigro nog 1 maal waardoor we de rust in gingen met een voorsprong van 11-7.

Na een warm bakje thee was het de zaak om deze wedstrijd uit te spelen. We moesten gelijk weer scherp beginnen aan de tweede helft om zo de wedstrijd naar ons toe te brengen. Invicta/Frigro maakte het eerste goal na rust, maar dit liet DTS niet gebeuren en scoorde mee en stond er 12-9 op het scorebord. Vervolgens lukt het de uitploeg nog 1 keer te scoren, waarnaar de hoofdmacht van Kollum/Gerkesklooster 4 mooie afstand schoten op rij wist te maken en hier sloten zij de wedstrijd mee af. Uiteindelijk was de stand ver in het voordeel van de ploeg van coach Johan door een prima uitslag van 17-10 op het scorebord te zetten.

Volgende week zaterdag wordt alweer de laatste wedstrijd van het veld gespeeld en gaan we warm de zaal in. Deze wedstrijd tegen NQL 1 vind ook plaats om half 4 op sportpark Baensein te Kollum. iedereen weer van harte welkom bij de laatste veldwedstrijd!

©Foto's Sake Beerstra

20191019invicta (000)
20191019invicta (001)
20191019invicta (020)
20191019invicta (023)
20191019invicta (026)
20191019invicta (028)
20191019invicta (033)
20191019invicta (036)
20191019invicta (045)
20191019invicta (047)
20191019invicta (050)
20191019invicta (051)
20191019invicta (065)
20191019invicta (066)
20191019invicta (077)
20191019invicta (079)
20191019invicta (084)
20191019invicta (091)
20191019invicta (098)
20191019invicta (099)
20191019invicta (104)

Invicta/Frigro door in de beker

Dinsdag 1 oktober stond voor Invicta/Frigro 1 de eerst bekerwedstrijd op het programma. Deze is gespeeld tegen reserve tweedeklasser Drachten/Van der Wiel 4. Beide ploegen waren de eerste ronde vrij. In een regenachtig en koud Drachten werd de wedstrijd om 20:00 uur ingefloten door de heer J. Schotanus. Beide ploegen hadden het moeilijk, er werd moeizaam gescoord. De score liep het eerste deel van de wedstijd gelijk op, bij een score van 3-4 in het voordeel van de Oranjehemden werd er een korte time-out ingelast.  Na deze peptalk liep de uitploeg uit. Er werd vijf keer gescoord zonder dat Drachten hier inbreng had.  Met nog een treffer van de thuisploeg werd de rust in gegaan met een score van 4-9 op het scorebord.

Na een warm bakje thee werd het veld weer met goede moed betreden. Er mocht niet verzwakt worden wilde de Pruttelpot-formatie met de winst naar huis gaan. Het lukte beide ploegen niet om het gat te verkleinen/vergoten. Het bleef gelijk op gaan, scoorde Drachten, scoorde Invicta/Frigro daarna. Het is Drachten niet meer gelukt terug in de wedstrijd te komen waardoor er als eindscore een 14-20 op het bord stond

Invicta wint van Lintjo

Zaterdag 28 september mocht de formatie van Johan Boerema aantreden tegen Lintjo. De ploeg die op de tweede plek stond en nog maar 1 duel had verloren. Dit beloofde een spannende pot te worden.

In de voorbespreking was coach Johan duidelijk. Na vorige week een goede wedstrijd tegen DTL te hebben gespeeld was het vandaag weer de bedoeling om de punten mee naar Kollum te nemen. Na de bespreking gelijk scherp warm lopen en met de wedstrijd bezig zijn. Geen geouwehoer meer, dat is het punt waar we namelijk wel goed in zijn.

Stipt half 4 werd de wedstrijd ingefloten door H. Bruins. Het was gestopt met regenen wat voor een ieder goed uitkwam. De Pruttelpotformatie begon scherp en had al snel een voorsprong van 1-5. Lintjo besloot een time-out te nemen. Coach Johan sprak de oranjehemden in deze time-out even goed toe om dit voort te zetten. De rust stand was 2-12. Een mooie stand.

Ook na de rust kwamen de Invictanaren scherp de kleedkamers. Het team van coach Johan zette het goede spel voort en breidden de stand uit tot 6-24, wat tevens de eindstand was. Een mooi resultaat waardoor Invicta/Frigro nu bovenaan staat in de poule.

Zoals u weet moet je om te winnen bij het spelletje korfbal, altijd 1 doelpunten meer maken dan de tegenstander. Dit is ons tegen Lintjo gelukt. 

Invicta/Frigro 1 behoudt ongeslagen status na winst op DTL 1

Zaterdag 21 september ging de hoofdmacht van Invicta/Frigro op bezoek bij DTL uit Hantum. De twee ploegen kenden elkaar onderhand en Invicta/Frigro wist welk spelletje ze van de Hantumers konden verwachten. Met goede weersomstandigheden ging de wedstrijd om 15.30 uur van start op sportveld Yn’e Bedelte.  

Het was de Pruttelpot-formatie die de score opende in Hantum. Maar DTL wist direct weer gelijk te maken. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Danser die veel ballen op de stip legde. Mede hierdoor liepen de oranjehemden uit naar een stand van 2-10. Zaak was om dit goede spel door te zetten en de voorsprong nog meer uit te bouwen. Toch kwam het geloof bij DTL iets meer terug toen daar ook de doelpunten vielen. Bij rust was er een stand van 6-12 te zien op het scorebord, waardoor DTL de tweede helft in de achtervolging moest. 

Het was Invicta/Frigro die het best uit de kleedkamer kwam. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster wist namelijk driemaal op rij te scoren en de marge werd vergroot naar negen doelpunten verschil. Echter wist DTL ook haar doelpuntjes mee te pikken, maar dit was niet meer genoeg voor een overwinning. De oranjehemden waren vanaf het begin al ver uitgelopen waardoor het publiek geen spannende tweede helft meer zag. Er werd goed spel laten zien en dat zorgde voor een 11-21 overwinning in Hantum. 

Door de geboekte overwinning is Invicta/Frigro het nieuwe seizoen goed gestart. Na drie wedstrijden zijn de oranjehemden de enige ploeg zonder puntenverlies in de derde klasse B. Aankomende zaterdag 28 september gaat Invicta/Frigro op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop waar er weer alles aan wordt gedaan om de punten mee naar Kollum te nemen. 

It Fean/Boelenslaan - Invicta D1

Zaterdag 21 september 2019

We moesten vertrekken  om kwart over tien. En moesten spelen om kwart over elf.

Vandaag moesten we tegen KV It Fean/  Boelenslaan. We moesten uit spelen. We hebben 0-10 gewonnen.

De eerste helft ging het goed. We hadden veel kansen en hebben dan ook de eerste helft 6 gescoord. De verdediging ging ook goed, want de tegenstanders kregen weinig kansen.

De tweede helft ging net zo als de eerste helft en hebben we nog 4 gescoord.

Het was niet een hele spannende wedstrijd, omdat we voldoende kansen kregen om te scoren. Het was een leuke wedstrijd met prachtig mooi weer!

Volgende week moeten we weer tegen hun thuis en we hopen dat we dan weer gaan winnen. En zullen hiervoor ons best dan ook gaan doen.

We hebben een leuk, sportief en gezellig team!

Invicta D1 – Oerterp D1

Zaterdag 14 septenber ging de wedstrijd niet zo lekker.
We speelden thuis tegen Oerterp.
Het was lekker zonnig weer.
We begonnen de wedstrijd met Jona, Appie, Marije en Sjoukje.
Aan de andere kant Noah, Sytze, Laura en Hester.
We kwamen 1-0 voor door een kansje van Appie.
Daarna hadden we nog wat kansjes, maar de bal wilde er helaas niet in.
Oerterp maakte toen twee afstanders.
Met een mooie doorloopbal maakte Laura gelijk.
Gelukkig 2-2.
Daarna werd Oerterp sterker en liepen ze uit naar 2-6.
Toen gaven we het ook een beetje op.
Laura maakte nog een afstander.
Oerterp scoorde nog een keer.
Eindstand 3-7.
Jammer, volgende week beter!!

Invicta D1 wint van It Fean

Zaterdag 28 september speelden we thuis tegen it Fean.
Vorige week moesten we ook tegen it Fean en wonnen we met 0-10
We dachten dat het makkelijk zou zijn.
 
In de aanval stonden: Noah, Sytze, Sjoukje K en Hester
En in de verdediging: Appie, Sjoukje, Laura en ik, Jona
Op de bank zat Marije, zij kwam er later in voor Noah
 
We begonnen te spelen met een zonnetje erbij. Na 5 minuten hadden we al 3 keer gescoord. Toen kwam It Fean, maar al snel daarna maakte Hester een kansje.
Toen kwam weer It Fean en daarna 5 keer voor Invicta en de laatste voor de pauze was voor It Fean. Het was 9-3
 
In de kleedkamer vertelden Rien en Alex, uh...ik weet het echt niet meer...
Het was een spannende 2e helft. It Fean kwam met nog 2 doelpunten, toen wij weer, waarna de punten elkaar steeds afwisselden. De eindstand was 12-8 winst.
Ik vond het wel een mooie wedstrijd.

Invicta/Frigro 1 wint eerste competitiewedstrijd

Zaterdag 7 september reisde de Pruttelpot-formatie af naar Burdaard. Hier mocht de selectie het opnemen tegen NQL 1. Om 15:45 floot scheidsrechter C.J. Jellema het beginsignaal. Vorig seizoen zijn al twee eerdere ontmoetingen geweest tussen de ploegen, beide in voordeel van Invicta/Frigro. Voor deze derde ontmoeting waren we weer gebrand om te winnen.
 
NQL opende de score. Invicta/Frigro had hier snel een tegendoelpunt op. De ploegen zaten achter elkaar aan in de doelpunten, NQL scoort 2, Invicta/Frigro scoort 2. Dit hield de hele eerste helft aan, waardoor er met een stand van 6-6 de kleedkamers werden opgezocht.
 
De tweede helft werd weer begonnen met goede moed. Het moest en zou beter. De thuis- en uitploeg scoorden beide nog 1 doelpunt, waarna de Oranjehemden uitliepen naar een stand van 7-11. Beide ploegen scoorden hierna om en om. Doordat Invicta/Frigro de wedstrijd naar zich toe trok door een gat van 4 doelpunten te slaan is de eindstand 9-14 in het voordeel van Invicta/Frigro 1 geworden.
 
De eerste punten zijn weer binnen, meegereisd publiek bedankt voor het aanmoedigen!

DTS D1 – Invicta D1

Zaterdag 7 september hadden we onze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen tegen DTS.

We vertrokken om tien uur en ik had er wel heel veel zin in .

In de aanval stonden : Marije Hester Noah en Sjoukje Zijlstra.

In de verdediging stonden : Hebe Jona Albert Pieter en Sjoukje Kootstra.

Op de bank zat Laura.

Na ongeveer 5 minuten scoorde ik het eerste doelpunt.

Daarna zorgde Albert Pieter voor 0-4.

Toen scoorde DTS 2 keer en stond het 2-4.

Laura, Hester, Noah en Albert Pieter zorgden uiteindelijk voor de eindstand 4-11.

Het was een leuke wedstrijd, en een mooi begin van het nieuwe seizoen.