Verslagen

Pupil van de week Siebren

Zaterdag 19 januari was Siebren Bosma pupil van de week.

Omdat de sporthal in Kollum bezet was, mocht Invicta/Frigro 1, Sparta 1 in Harkema ontvangen.

Siebren was al aanwezig in de sporthal, want mem had net een wedstrijd gespeeld.

We hebben kennis gemaakt met alle spelers en de coach.

Siebren kende al een paarspelers, o.a. Wietze, Alex, Durk (de coach), Gerben de Vries, dit is zijn eigen trainer. Toen hij mocht kiezen met wie hij het veld op mocht lopen, was de keuze ook snel gemaakt, zijn grote voorbeeld; Gerben.

Serafia Kalfsbeek was mee als begeleiding en heeft het interview met Siebren gehouden.

Siebren vertelde dat hij samen met zijn vader, moeder, broer, broertje en zusje in Gerkesklooster woont.

Hij zit in groep 6 op de Claercamp, zijn juffen zijn juf Fenneke en Charlotte. De juffen zijn leuk en grappig, maar niet zo knap. Hij gaat op woensdag naar de plus-klas in Surhuizum. Dit is leuk, maar op woensdag mogen zijn klasgenoten van de Claercamp tosti’s eten en dat hij er dan niet is, is toch wel jammer. Met gym gaan ze soms ook korfballen, ook dit is op woensdag en kan hij hier helaas ook niet aan mee doen. Als de plus-klas op een andere dag zou zijn, was het nog leuker geweest.

 Al zijn broers en zusje zitten op korfbal. Hij vindt zelf de wedstrijden het aller leukste, vooral omdat dit met elkaar als team gespeeld word. In korfbal is hij goed en hij scoort ook.

Momenteel speelt hij bij Frigro E1. Hij speelt samen met; Famke, Kuba, Maud en Tygo. Dit is een leuk team. De trainers zijn Gerben en Esther de Vries.

De trainingen zijn leuk, soms wil graag wat meer uitleg/oefenen met dingen die hij nog niet (zo) goed kan.

Op de vraag, wat wil je later worden, zegt hij; Archeoloog. Dan kan ik schatten opgraven en beroemd worden.

Als hij naar het spel kijkt, ziet hij, dat ze lange ballen gooien en veel van afstand schieten. Beide teams zijn best goed, dus de eindstand word 13-11. Hij denkt dat Wietze en Gerben wel gaan scoren, vooral omdat Wietze nu boos is, (omdat Siebren hem niet heeft gekozen om met hem het veld op te lopen), gaat hij nu zijn skills laten zien.

Als hem gevraagd wordt met welke speler hij het liefste op de foto wil, is zijn reactie; een groepsfoto is veel leuker, als met 1 persoon alleen.

Uiteindelijk is de stand 16-15 geworden, Siebren heeft het dus goed geschat.

 

Begeleiding Serafia en Janny, verslag Janny

Invicta/Frigro 2 - De Hoeve/Due Amici Fitness 3

Zaterdag 9 februari stond de wedstrijd tegen De Hoeve/Due Amici Fitness 3 op het programma. In de aanval begonnen Wim, Wietse, Lieke en Kelly. In de verdediging begonnen Weinyk, Anne Jan, Marieke en Hinke.
 
In de eerste aanval werd er direct gescoord door een inloopbal van Kelly. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tot de 4-4. Daarna konden we een klein gaatje slaan van 3 doelpunten verschil door doelpunten van Hinke, Marieke en Kelly. We gingen de rust in met een 8-7 voorsprong. In de rust kwam Jesse in het veld voor Wim. De 2e helft begon ook weer gelijk op maar het voordeel bleef gelukkig aan onze kant. Halverwege de tweede helft kwam Fennie erin voor de  Hinke. Bij een stand van 10-9 konden we eindelijk een gat slaan van 6 doelpunten verschil. Door 2 mooie afstanders van Fennie  en doelpunten van Lieke, Weinyk en Kelly. Ook Marieke scoorde aan het eind nog 2 mooie doelpunten. De uitslag was een 17-11 overwinning.
 
De eerst volgende wedstrijd is op 2 Maart in de Van der Bijhal in Kollum tegen EKC 2000. Dit is een zeer belangrijke wedstrijd om de strijd voor plek 2 in de competitie. Publiek is van harte welkom en kom ons allemaal aanmoediging!
 

Invicta D1 wint van Harkema D2

Zaterdag 9 febuari moesten we tegen Harkema D2 en de wedstrijd begon om 12.15 en we stonden 1-0 Achter en toen scoorde Sytse scoorde de 1-1.

En toen scoorde Sytse  de 1-2  voor ons en Demi scoorde de 1-3 . En toen voor rust scoorde Harkema de 2-3

En toen de rust voorbij was scoorde Harkema de 3-3 .En later scoorde Harkema de 4-3 . En toen scoorde Albert Pieter de 4-4 en even later scoorde hij de 4-5 En toen was het nog 2 minuten en toen hadden wij gewonnen. 

Invicta/Frigro laat punten achter in Elim

Afgelopen zaterdag 2 februari reisde de Pruttelpot-formatie af naar Elim. De afgelopen wedstrijd tegen Elko 1 werd verloren met 21-25, hierdoor was de selectie gebrand om vandaag de punten mee te nemen naar Kollum en Gerkesklooster.

Om 17:00 gaf de heer A. Hintzbergen het startsein van de wedstrijd. De eerste 25 minuten van de wedstrijd liep gelijk op, doelpunten vielen niet snel door stroef spel met achterverdediging. De oranjehemden pakten het echter de laatste vijf minuten van de eerste helft wat minder goed op. Elko kon uitlopen naar een kleine voorsprong van 7-11. Hiermee werd de rust in gegaan.

Door een peptalk van coach Durk Oostra werd de tweede helft met goede moed begonnen. Helaas scoorde Elko enkele doelpunten waardoor het gat groter werd, 7-14. Hier had Invicta/Frigro een antwoord op, door veel afstandschoten kon de achterstand worden teruggebracht naar een stand van 14-16. Als de wedstrijd een paar minuten langer had geduurd, was er een grote kans geweest om punten mee naar huis te nemen, in de laatste minuut werd de 17-18 nog gemaakt. 

De oranjehemden kregen hoop, helaas floot de scheids de wedstrijd af. Zuur verlies met verschil van 1 punt.

Het publiek dat met ons is afgereisd naar Elim werd bedankt voor het aanmoedigen.

Aankomende wedstrijd is pas 2 maart, thuis in Van Der Bijhal om 17:10 tegen EKC 2000. Publiek is natuurlijk welkom!

 

 
 
 
 

Elko 2 – Invicta/Frigro 2

Op 2 februari 2019 mocht de Sterkenburg formatie afreizen naar Elim voor een wedstrijd tegen het 2e van Elko.

Na het 1e team van Invicta/Frigro te hebben zien verliezen waren de spelers van het 2e gebrand om punten mee terug te nemen naar Kollum.

In de aanval begonnen: Kelly Beiboer, Sijke de Vries, Wietse de Vries en Jesse van Manen

In de verdediging begonnen: Marieke van Straten, Fennie Kooistra, Anne Jan Miedema en Jan Veenstra.

De eerste helft begon goed voor de Oranjehemden. Doordat de verdediging goed dicht zat in het begin en de aanval goed draaide stond er al snel een 0-4 voorsprong op het scorebord. Met een stand van 5-11 werd de rust ingegaan.

De tweede helft begon goed de eerste paar minuten werd er gescoord maar door gemakzucht en dat het door de tegenstander het te makkelijk werd gemaakt bleef het verschil in de tweede helft 6 en dat betenkende dus winst voor de oranjehemden. De eindstand is 11-17!

Volgende week speelt de Sterkenburg formatie thuis om 17:10 tegen De Hoeve/Due Amici Fitness 3. Alle support is welkom.

Invicta/Frigro 1 zonder punten weer terug naar huis

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Oranje/Zwart 1 – Invicta/Frigro 1 op het programma. Oranje/Zwart 1 is de nummer twee uit de competitie dus de Pruttelpot formatie was gebrand om de punten mee te nemen naar Kollum. Om 19.45 gaf scheidsrechter J.F Keij het startsein van de wedstrijd.

In de verdediging startten Sanne van der Meulen, Jenny Nicolai, Gerben de Vries en Jorn van der Weg. In de aanval begonnen Wytze van Santen, Alex Visser, Elisa Zijlstra en Silva van der Laan.

Het begin van de wedstrijd begon niet goed, de oranjehemden stonden binnen no-time 3-0 achter. De scheids floot in het begin van de wedstrijd het spel aardig stil door voor alle kleine opstootjes te fluiten. In de begin fase van de wedstrijd wist Jorn van der weg een goal te maken. Ondertussen had Oranje/ Zwart hun draai goed te pakken en inmiddels was het 1-7 achter.

Na een time-out van onze coach Durk Oostra wist de Pruttelpot formatie het hoofd er weer bij te houden en mee te scoren. Invicta/Frigro 1 wist terug te komen door doelpunten van Alex Visser, Wytze van Santen en Silva van der Laan, naar een stand van 7-11, daarmee gingen we ook de rust in.

Na een pep talk in de rust begonnen we weer met goede moed aan de tweede helft. Inmiddels is Thomas Visser ook in het veld gekomen. In de tweede helft lukte het de oranje hemden niet om dichter bij te komen dan een gaatje van 3 a 4 doelpunten. In het slot van de tweede helft wist Elisa Zijlstra nog een mooie nel-bal af te maken, 11-15. De wedstrijd konden we helaas niet meer naar ons toetrekken en daarbij was de eindstand 13-17.

Invicta/Frigro 1 ging zonder punten weer terug naar Kollum en Gerkesklooster.

Het publiek werd bedankt dat met ons mee is gereisd naar Zwolle om ons te aanmoedigen.

Volgende week zaterdag 2 Februari spelen wij wederom een uitwedstrijd, deze is tegen Elko 1 om 17.00 uur in Elim. Natuurlijk is alle publiek weer welkom!

 

Invicta/Frigro 2 verliest van Oranje Zwart 2  

 

Op zaterdag 26 januari stond er een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Zwolle op het programma. De Sterkenburg formatie moest winnen om het gat met de koploper te verkleinen tot 1 punt.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en zo stond er halverwege de eerste helft een score van 4-4 op het scorebord. De doelpunten voor de sterkenburg formatie werden gemaakt door Sijke en Jan. Oranje Zwart wist als eerste een verschil van 2 doelpunten te maken. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 8-6 ruststand.

Na rust werd de wedstrijd steeds harder en het spel er niet beter op. Invicta/Frigro 2 wist de korf moeizaam te vinden terwijl het Oranje Zwart steeds beter af ging. Zo stond het halverwege de tweede helft 15-10 in het voordeel van Oranje Zwart. Het laatste kwart van de wedstrijd ging het scoren gelijk op maar wist de Sterkenburg formatie niet meer terug te keren.

De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 19-13.

Invicta/Frigro 2 blijft door deze nederlaag op de 4e plek in de competitie staan.

Volgende week zaterdag 2 februari gaat de Sterkenburg formatie op bezoek bij Elko 2 uit Elim. Deze wedstrijd zal moeten worden gewonnen om de aansluiting te houden bovenin. Uiteraard is publiek zeer welkom om ons aan te moedigen.

Invicta 2 neemt de punten mee naar Kollum

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Invicta 2 - Sparta 2 op het programma. Voor Sparta 2 was het noodzaak om punten te behalen, gezien ze onderaan in de competitie staan, maar ook de Sterkenburg-formatie was gebrand om te winnen, omdat ze graag bovenin mee willen blijven doen. Ditmaal vond de ‘thuiswedstrijd’ plaats in Harkema en gelukkig was er weer veel publiek meegereisd. Voor onze wedstrijd zagen we het 4e en 3e de punten binnenhalen, aan ons de taak om hetzelfde te doen. 

In de aanval startten Kelly, Sijke, Anne-Jan en Wietse. De aanval begon gelijk voortvarend door een snelle doorloopbal van Kelly. De verdediging, met Fennie, Hinke, Weinyk en Wim, kon het gedurende een tijdje dichthouden, maar zagen uiteindelijk toch een bal door het mandje vallen. Na de vakwisseling werd snel gescoord door Wim en Hinke, maar daarna stokte het scoren. Er werden weinig doelpunten gescoord in de eerste helft, onder andere Anne-Jan en Weinyk konden de korf ook nog vinden, wat resulteerde in een ruststand van 8-4. 

Na een peptalk van coach Geertje en een wisseling van Jesse voor Wietse stapten de oranjehemden het veld weer in. Er moest met meer rust gespeeld worden, beter nagedacht worden en we moesten meer geduld hebben in de aanval. Na het zure verlies van vorige week, waren we te gretig om te winnen, waardoor we onnodige fouten maakten. De tweede helft ging beter en werd er meer samengespeeld. Er werden langere aanvallen gedraaid, maar toch verliep het scoren niet zo soepel. Hierdoor kon Sparta 2 terugkomen tot 9-8. Gelukkig waren daar Sijke, Weinyk en Lieke met prachtige doelpunten, waardoor de Sterkenburg-formatie de punten uiteindelijk wel mee naar huis nam. De eindstand was 13-9.

Volgende week speelt Invicta 2 om 18.20 tegen Oranje-Zwart in Zwolle. De ploeg uit Zwolle staat bovenaan in de competitie, dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Publiek is natuurlijk weer van harte welkom en daarnaast willen we het afgereisde publiek naar Harkema bedanken voor jullie komst. Tot volgende week!

Invicta/Frigro – Sparta (Ze)

Zaterdag 19 januari was het weer tijd voor korfbal. De Pruttelpot formatie mocht het ditmaal opnemen tegen de koploper Sparta. Een thuiswedstrijd die niet in Kollum werd gespeeld maar in Harkema. De pupillen van de week waren Sybren en Laura. De wedstrijdbal werd gesponsord door Cafetaria/Lunchroom de Pruttelpot.

De wedstrijd begon niet geweldig voor de oranje hemden want het was al snel 1-5. Maar na een mooie comeback werd het verschil weer kleiner en de ruststand was gelijk namelijk 9-9.

Na rust ging het gelijk op. Er werd om en om gescoord tot de Invictenaren na de 12-12 uit wisten te lopen. Het werd 15-12 maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Sparta wist de stand terug te brengen naar 16-15 maar dat was niet genoeg om de winst binnen te slepen.

Na deze erg spannende 16-15 overwinning waren de Invictenaren allemaal erg blij natuurlijk. Aanstaande zaterdag staat er weer een erg belangrijke en waarschijnlijk ook spannende pot op het programma ditmaal tegen Oranje Zwart om 19.45 uur in Zwolle.

Pupil van de week: Laura Boersma

Zaterdag 19 Januari 2019 moest het eerste team van Kv Invicta hun wedstrijd spelen tegen de koploper Sparta uit Zevenhuizen.

en bij een thuiswedstrijd is er ook altijd een pupil van de week en deze week was dat Laura Boersma van kv Invicta en Siebren Bosma van kv Frigro, het verhaal van Siebren wordt door de begeleider van Frigro vertaald.

Mooi op tijd was Laura in Harkema( waar voor deze zaterdag de wedstrijden van Invicta werden gespeeld), de hele familie was meegekomen.

Laura is 9 jaar en woont met haar heit en mem en broer Merijn en broertje Jurrian  aan de Eyso de Wendtstraat in  Kollum waar ze een mooi nieuw huis hebben.

Ze  zit in groep 5 van de Prins Bernhardschool in Kollum en heeft meester Johannnes, wat ze een leuke  meester vindt.

Op school vindt ze Geschiedenis en rekenen een leuk vak en natuurlijk gym, waar ze soms wel eens korfbal doen, want ze heeft  klasgenootjes die ook op korfbal zitten.

Ze is op korfbal gekomen omdat beppe, (Froukje Solle ), haar vertelde dat het een mooie sport is en ook mem heeft vroeger gekorfbald en tante Griettina zit nog op korfbal,  dus het leek Laura ook mooi en ze heeft het naar haar zin, Alex Visser en Rien van der Laan zijn haar trainers en coach, de trainingen vindt ze mooi en ze hebben veel lol. Aanvallen vindt ze toch het mooist, want dan kun je scoren en laatst heeft ze er 5 gemaakt tijdens een wedstrijd.

Wat ze later wil worden, nou daar was ze heel duidelijk in: verpleegkundige in het ziekenhuis, net als mem en tante Griettina.

Na de voorbespreking in de kleedkamer waar hoofdtrainer Durk Oostra vertelde hoe ze moesten spelen gingen we weer de zaal in.

Nu de wedstrijd: wat was het spannend, gelukkig hield Laura de stand bij, zodat wij op de bank ook op de hoogte bleven.  Nu zag ze ook haar trainer Alex aan het werk, wat ze mooi vond, het spel gaat wel snel hoor zei ze.

Wat de eindstand zou worden, wist ze niet, maar gelukkig konden we juichen toen de wedstrijd was afgelopen, we hadden gewonnen met 16-15.

Het nemen van de strafworpen ging heel goed bij Laura, ze had er 7 van de 10 door de korf, wat een topper.

Laura, ik vond het erg leuk om jouw te begeleiden met pupil van de week en volgens mij heb jij ook erg genoten.

 

Het was droog in Groningen en toch regende het doelpunten van onze Invicta/Frigro dames

Afgelopen zaterdag mocht Invicta/Frigro 3 het opnemen tegen ROG 5. Invicta/Frigro staat terecht tweede en ROG  droeg de rode lantaarn. Invicta/Frigro kreeg hulp van Albert van Dijk uit ons vierde en deed dat verdienstelijk. Hij heeft jaren samen gespeeld met Anneke Planting en Tessa de Poel. Dat kon je zien aan het spel en aan de gezelligheid in de auto op de heenreis.  Invicta/Frigro had in het begin weer moeite om de korf te vinden en het stond na 11 minuten nog maar 1-3. Minze de Boer zette de uitlooprace in. De dames vonden dat dusdanig interessant dat ze zonder redbull boven zichzelf uitstegen. Tessa de Poel veegde er twee verre afstanders in, Grietina Solle schoot 1 op 2 en Anneke liep voor de zoveelste keer om haar dame heen. Gerdien pakte een van haar bekende uitstarters en alle namen van de dames stonden nu al op papier. Het was een genot om te zien. Alle Thiemen Pranger zette de ruststand met een verre afstander op 4-12.

Na de rust werd Albert vervangen door Andre Kalsbeek en Minze de Boer door Wietze Jan Grijpma. Na de rust haperde de motor even maar daarna ging het scoren vrolijk door. Wietze Jan gaf mooie passes en het vak bleef goed lopen. Tessa scoorde een kansje en Gerdien herhaalde haar kunstje van de eerste helft……dit alles geprikkeld door de bewonder (en) de heren. Grietina tekende haar vijfde goal aan en ging geblesseerd naar de kant. De vrouwenmotor bleef op volle toeren draaien. Jessica Wierenga verving de goed spelende Grietina, dochter van oud-spits Froukje Solle. Wietze Jan pompte zijn vierde goal erin en de scheids floot af met een stand van 8-25. Een tevreden ploeg met een lachende coach.

Invicta/Frigro 2 verliest in laatste minuut

Op zaterdag 12 januari 2019 speelde Invicta/Frigro 2 een uitwedstrijd tegen Pallas 2.
In de aanval startten Jesse, Wim, Lieke en Kelly. In de verdediging begonnen Jan, Anne Jan, Hinke en Marieke.

Invicta/Frigro 2 begon sterk aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak wist in twee aanvallen twee keer te scoren door middel van doelpunten van Wim en Jesse. Ook Pallas wist de doelpunten te maken en kwam al snel op een 2-2 gelijk. Pallas wist een voorsprong te maken en het werd de stand 9-4. Voor de rust zijn we geëindigd met 12-8. Er werd gescoord door, Lieke, Marieke en Kelly. Tijd voor rust en een goeie Peptalk

Invicta/Frigro begon goed in de eerste helft en wisten de doelpunten goed af te maken, er werd gelijk gescoord door Kelly, Marieke, Jan, Lieke, Wim. Hinke wist de korf te vinden en maakte de gelijkmaker en werd het 14-14. Invicta/Frigro is goed terug gekomen en het werd een spannende pot. Invicta/Frigro kon doorpakken met een verschil van 2 punten deze zijn gemaakt door Jesse en Wim. Maar ook Pallas wist terug te komen en de stand was gelijk 19-19. De laatste minuut ging in maar helaas wist Pallas in de laatste minuut een doelpunt te maken. Het eind signaal klonk. De wedstrijd werd afgesloten met 20-19.

Invicta/Frigro 2 staat nu in de competitie op de 4e plaats. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Invicta/Frigro 2 is op 19 januari 2019 om 18:40 uur tegen Sparta 2 in Harkema!