Verslagen

Mid Fryslân D1 - Invicta D1

Wij hadden zaterdag onze laatste veldwedstrijd van dit seizoen. Dit was ook onze kampioenswedstrijd, we hadden er heel veel zin in!!!!!

In de aanval stonden: Ruben, Demi, Sjoukje en Sytze. En in de verdediging stonden: Albert Pieter (Appie), Ilse, Hester en Laura. Op de bank zat Hebe, zij kwam er later in voor Sjoukje.

Het was een regenachtige dag in Grou, we kregen in de eerste minuten al een strafworp en die werd gescoord door Sytze. Het werd 0-1. Daarna kregen we een doelpunt tegen, maar al snel scoorden we weer twee door Appie en Laura. Dit was de eerste helft, de stand was nu 1-3.

Tijdens de pauze kregen we weer een praatje door onze fantastische coaches! (Rien en Alex). De tweede helft was een wissel strijd tussen Invicta en Mid Fryslân. Het was een spannende tweede helft, voor ons want we konden kampioen worden!! Maar we hebben uiteindelijk gewonnen met 4-6, door mooie doelpunten van Demi en Sytze in de tweede helft.

nu zijn we kampioen geworden van het veldseizoen, ‘s avonds om 18:00 uur zijn we gehuldigd, nu kregen we de medaille en een zakje snoep. we hebben leuke wedstrijden gespeeld afgelopen seizoen. hieronder nog een leuke foto van ons team!

Invicta C1 kampioen!

We moesten kwart voor tien vertrekken naar Roden, KV Noordenveld. We begonnen de wedstrijd om 11:00 met regen. We kwamen gelijk op 2-0 voorsprong door Eelke en Anne die beide een mooie goal maakten. Toen gingen we wisselen van helft en werden Ben, Anco, Fabienne en Fianne aanval. Maar toen kwam er plotseling een goal voor de andere partij en werd het 2-1. Maar gelukkig scoorde Anco een hele mooie doorloopbal en werd het 3-1. Daarna gingen we weer wisselen van kant en scoorde Marije twee hele mooie goaltjes, waardoor we op een een voorsprong kwamen van 5-1. Ben maakte daarna een mooie afstander, we kwamen op een voorsprong van 6-1. Toen kwam het fluitsignaal en gingen we de rust in.

Onze trainer Thomas en onze twee trainsters Silva en Marieke gaven ons nog wat tips en spraken ons de moed in en zeiden dat we goede acties maakten en we gingen de tweede helft weer in.

Daar hadden Eelke, Ben en Fianne nog een paar mooie doorloopballen en Fabienne, Marije, Iris en Anco nog een paar mooie afstanders gescoord.

Toen kwam het fluitsignaal en hebben we de kampioenswedstrijd met 16-1 gewonnen. We kregen allemaal een medaille met daarop C1 veldkampioen voorjaar 2019. We gingen nog even snel douchen en gingen weer op naar huis. We gingen met ons team patat eten in de korfbalkantine. Daarna hebben we het er nog even over gehad of we ook nog gingen trainen. We gaan dinsdag nog een leuke training doen met Thomas. Iedereen wilde wel gaan voetballen, dus we gaan dinsdag voetballen in plaats van korfballen.

We vonden dit een heel leuk seizoen ook omdat we leuke coaches hebben en het leuke trainingen zijn. Conditietraining maar ook schottraining. We hebben ook 1 wedstrijd verloren maar daar kunnen we van de fouten ook weer leren. We hebben ook een heel gezellig team waardoor het ook een hele fijne sfeer is. Binnenkort gaan we met zijn allen het seizoen nog even afsluiten! Daarna weer op naar het volgende seizoen en hopelijk weer kampioen worden.

 

 

 

Invicta-Frigro 1 wint na spannende wedstrijd tegen thuisploeg DTS 1.

 

 

De laatste competitiewedstrijd stond op het programma voor het eerste team van de verenigingen Frigro en Invicta. De wedstrijd stond onder leiding van de heer H. Bruins. De scheidsrechter liet veel duels door gaan en zo werd de wedstrijd best fysiek. Misschien was het daarom dat we de eerste helft zo speelden als dat we deden… We hadden moeite met DTS uit Surhuizum, die van grote afstand de ballen er in schoten en ons in onze aanvallen overklasten. Halverwege de eerste helft stonden we op een gegeven moment 5 doelpunten achter op DTS maar we kwamen sterk terug. We gingen rusten met een 10-8 achterstand. Nadat we het in de rust verdedigend iets hadden aangepast gingen we door met waar we aan het einde van de eerste geëindigd waren; doelpunten maken. Toch lukte het niet om DTS helemaal achter ons te laten. Verdedigend stond het in de tweede helft wel als een huis, we hebben ook maar twee doelpunten tegen gekregen. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 12-15! We eindigen daarom dit seizoen met 6 overwinningen op rij en inclusief de bekerwedstrijden zijn we al 8 wedstrijden ongeslagen. Dit geeft ons vertrouwen voor aanstaande woensdag, 19-06, wanneer we in Zuidlaren de beker finale zullen spelen. We zouden het leuk vinden wanneer er veel publiek aan de kant staat om ons aan te moedigen!!

Invicta/Frigro 2 promoveert naar overwinning op DTS

Vandaag stond de wedstrijd tegen DTS op het programma. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen gaat promoveren naar de reserve tweede klasse. Bij gelijkspel zou de Parabool promoveren. Invicta/Frigro wist wat ze te doen stond en ging vol voor de overwinning.

Om 17:00 uur floot scheidsrechter Koopmans voor het begin van de wedstrijd. Nadat er even moest worden gewend aan het gladde veld was het DTS wat hier het beste mee om ging. De eerste vier doelpunten van de wedstrijd waren allemaal voor DTS. Coach Durk Oostra pepte de ploeg op en daarna wiste Sterkenburg formatie ook de bal door de korf te gooien. De eerste helft ging qua scoren gelijk op na het stroeve begin, de ruststand was na 30 minuten 10-7 in het voordeel van DTS.

In de rust werd iedereen weer even op scherp gezet en moesten we erin blijven geloven want het vertoonde spel was niet slecht maar we moesten meeer doelpunten gaan maken. Ook moesten de domme fouten waardoor we tegendoelpunten kregen eruit.

Deze Peptalk van de coach had zeker invloed op de ploeg, Invicta/Frigro 2 begon aan de tweede helft zoals DTS de eerste helft begon. De eerste 5 doelpunten waren voor Invicta/Frigro waardoor we op een 12-10 voorsprong kwamen. Hierna volgde een bloedspannende slotfase waarbij de doelpunten aan beide kanten vielen. Anne-Jan Miedema kreeg nog een publiekswissel omdat het zijn voorlopig laatste wedstrijd was in het oranje tenue. Invicta/Frigro was wel de ploeg die steeds op voorsprong kwam en wist te vast te houden in de laatste minuten. Na 60 minuten korfbal floot scheidsrechter Koopmans voor het einde van de wedstrijd.

Invicta/Frigro 2 was door het dolle heen want het wist de wedstrijd te winnen met 14-16 en zijn daardoor gepromoveerd naar de reserve tweede klasse.

 Tot volgend seizoen in de tweede klasse waarbij we alle support weer kunnen gebruiken.

Invicta/Frigro 2 – Wâlden 5

Op een mooie doordeweekse dinsdagavond was het tijd om de wedstrijd Invicta/Frigro 2 – Wâlden 5 te aanschouwen. De thuisspelende ploeg waren zich ervan bewust, dat ze bij een overwinning konden stijgen naar de 2e plaats. De opdracht was duidelijk, winnen! Deze doelstelling werd nog eens onderstreept. De welbekende woorden van een oud oefenmeester galmden in het kleedhok van Ûnder de pannen:  “Scoor één doelpunt meer dan de tegenstander en je wint het spelletje.” (Deze keer werden ze uitgesproken door Durk Oostra.)

Met deze wijze woorden werd de wedstrijd gestart die onder leiding stond van Dhr. Dijkstra.

Het eerste doelpunt viel in de 3e minuut door een mooie afstander van Sijke. Dit doelpunt werd direct beantwoord door een afstander van de Wâlden.

Het oranje geklede team liep na dit doelpunt naar een mooie stand van 5-1.

Deze doelpunten staan op naam van; Marieke, Hinke en  Sijke. Helaas stokte de doelpunten en de Oenkerkers wisten de rug te rechten en terug te komen. De beide partijen zochten de kleedkamers op, waarbij 7-5 op het scorebord te zien was. 

Na een kopje thee en bemoedigende woorden van de coach, stonden beide partijen weer op het veld om verder te spelen, das logisch... Helaas verliep het niet zoals werd verwacht en de tegenpartij scoorde er rustig op los. De voorsprong werd weggewerkt en je merkte dat de frustratie toenam bij de thuis ploeg. Door verscheidene wissels probeerde de coach het tij te keren. De beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Doelpunten vielen aan beide kanten, maar de Invicta/Frigro doelpunten werden gemaakt door Fennie, Wim, Marieke. Van de Wâlden zijn de namen mij niet bekend)

Het resulteerde in een 10-10 stand in de laatste minuut.

Waar het bekend staat, dat het tweede team wel eens moeite heeft om een wedstrijd goed uit te spelen, was dit  het moment het tegendeel te bewijzen.. Zowel Wim en Weinyk probeerde een doelpunt te forceren, maar ze faalden echter hopeloos (Dit tot frustratie van Sijke) Met nog een 40 seconden op de klok besloot zij zelf maar eens de doorloopbal te testen. Tot de blijdschap van iedereen rolde de bal langzaam door de korf.

Zo kwamen de woorden van de coach toch uit: “Eén doelpunt meer scoren dan de tegenstander en je wint.” Het tweede team heeft deze opdracht letterlijk uitgevoerd. Resultaat 11-10.

A.s zaterdag speelt Invicta/Frigor 2 thuis tegen ROG 4 om 17.00.

Publiek is net als vanavond van harte welkom!

Sijke (5), Marieke (2), Fennie (2), Wim (1), Hinke (1)

 

 

 

 

 

Invicta/Frigro 1 wint onder tropische temperaturen van SIM 1

Zaterdag 1 juni nam de Invicta/Frigro 1 het op tegen SIM 1. De vorige ontmoeting werd  in een stroeve wedstrijd gewonnen door de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster.

We wisten dat er vandaag weer hard gestreden moest worden om de punten hier te behouden.

Onder mooie weersomstandigheden floot scheidsrechter A. van der Griend om half vier af.

Het was de uitploeg die de score middels een afstandsschot opende in Kollum. In deze beginfase van de wedstrijd waren de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar daarna was het al gauw Invicta/Frigro wat het initiatief nam. De oranjehemden bouwden van 4-3 uit naar een stand van 8-5. Door verschillende spelers uit te spelen werd er veel gescoord en dat zorgde ervoor dat er bij rust een comfortabele 11-5 op het scorebord stond.

In de rust werd ons verteld door trainer/coach Durk Oostra  dat we nu niet moesten verslappen en het goede spel door te zetten. Na een kwartier in de tweede helft bleek de wedstrijd al gespeeld te zijn, het scorebord gaf 14-7 aan. SIM probeerde alles op alles te zetten om nog wat dichterbij te komen, maar Invicta/Frigro was simpelweg te sterk. Ook in de tweede helft liet de Pruttelpot-formatie zien dat iedereen kon scoren en daardoor werd het gaatje met SIM als maar groter, inmiddels is de stand 18-8. Zo eindigde de wedstrijd met een duidelijke zege van 20-8 in het voordeel van de oranjehemden.

Op zaterdag 15 juni zal er om half 4 worden gestreden in Surhuizum, namelijk tegen DTS 1. Dit zal voor ons en belangrijke wedstrijd worden. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot zaterdag 15 juni! 

©Foto's Sake Beerstra

20190601 invicta (003)
20190601 invicta (004)
20190601 invicta (005)
20190601 invicta (008)
20190601 invicta (011)
20190601 invicta (022)
20190601 invicta (033)
20190601 invicta (034)
20190601 invicta (045)
20190601 invicta (049)
20190601 invicta (055)
20190601 invicta (057)
20190601 invicta (062)
20190601 invicta (067)
20190601 invicta (088)
20190601 invicta (091)
20190601 invicta (092)
20190601 invicta (097)
20190601 invicta (100)
20190601 invicta (102)
20190601 invicta (107)
20190601 invicta (110)
20190601 invicta (121)
20190601 invicta (124)
20190601 invicta (129)
20190601 invicta (132)
20190601 invicta (137)

Invicta/Frigro 1 wint met weinig doelpunten van DTL 1

Zaterdag 25 mei mocht de Pruttelpot-formatie het thuis opnemen tegen DTL 1. De vorige ontmoeting in Hantum werd daar door de thuisploeg gewonnen met 16-12. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster wist nu dat de Hantumnaren een trager spel spelen wat moeilijk te doorbreken is.

Om 15:30 gaf scheidsrechter J.C. Vries het startsignaal van de wedstrijd. De eerste 5 minuten werd er niet gescoord, het waren de oranjehemden die de score openden door middel van een afstandsschot. DTL scoorde in de eerstvolgende aanval al een tegentreffer, de thuisploeg scoort hierna ook weer, waarna er een lange tijd niet wordt gescoord. Beide ploegen zijn zoekende, DTL kan lange aanvallen draaien maar schieten weinig. Invicta/Frigro heeft kortere aanvallen met een gelijkwaardig aantal doelpogingen, de ballen vallen er niet in. Na een kwartier gespeeld te hebben en een treffer van de thuisploeg staat de stand op 3-1. DTL bouwt de stand hierna snel uit naar een 3-5 voorsprong. Met nog één strafworp raak, gaan de ploegen met een stand van 4-5 de kleedkamers in.

In de rust gaf trainer/coach Durk Oostra een peptalk. Het was belangrijk om de koppen er in de verdediging er goed bij te houden en niet te verslappen. De aanvallen moesten iets feller. Met deze info kwam Invicta/Frigro het veld op. Er werd in de eerste 5 minuten niet gescoord, door middel van een omdraaibal kwam de thuisploeg weer op een gelijke stand. De uitploeg kwam hierna voor het laatst op voorsprong, 5-6. De laatste 20 minuten van de wedstrijd scoorden de Kollumers en Kloosterlingen nog drie keer, er werd gewonnen met een eindstand van 8-6. 

Publiek bedankt voor de support. Volgende week 1 juni wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen SIM 1 om 15:30. Hopelijk tot volgende week! 

©Foto's Sake Beerstra

invicta (003)
invicta (005)
invicta (008)
invicta (012)
invicta (014)
invicta (038)
invicta (040)
invicta (063)
invicta (072)
invicta (078)
invicta (080)
invicta (085)
invicta (086)
invicta (097)
invicta (107)
invicta (132)
invicta (133)
invicta (136)
invicta (156)
invicta (174)
invicta (183)
invicta (190)
invicta (192)
invicta (195)
invicta (207)
invicta (216)
invicta (219)
invicta (221)

Invicta D1 – Wez Warber en Fluch D1

16 mei om 19 uur

Eerste helft: was 3-2 voor invicta dat was de eindstand van de eerste helft. De eerste helft was moeilijker dan de tweede helft. Maar het ging wel goed!

Tweede helft: we waren wel heel scherp en scoorden veel waardoor we gewonnen hebben. Maar hun waren ook scherp dus was het wel moeilijk en hun pakten de ballen er tussen weg. Wat wij ook deden. In de eerste helft was het spannend maar in de tweede helft niet.

 

10-3   gewonnen

Invicta/Frigro 1 door naar de finale van de AP buitenbeker

Afgelopen dinsdag 14 mei nam Invicta/Frigro 1 het op tegen It Fean/Boelenslaan 1 in de halve finale van de A.P. buitenbeker. Onder leiding van scheidsrechter A.F. van der Meer startte de wedstrijd om 20:00.

Door middel van een vrije bal openden de oranjehemden de score in de eerste minuut. De formatie uit Surhuisterveen en Boelenslaan had hier echter snel een antwoord op. In de beginfase waren de ploegen aan elkaar gewaagd, daarna was het de uitploeg die het initiatief nam. Er werd een gat geslagen van 3 doelpunten verschil, hier had de Pruttelpot formatie nog een antwoord op door een afstandsschot in de laatste seconden. Met 6-8 werd de rust in gegaan.

Na de rust werd er in de eerste 5 minuten moeilijk gescoord, het was de thuisploeg die de korf wist te vinden. Beide ploegen scoorden hierna, waardoor de stand nog altijd in het voordeel van

It Fean/ Boelenslaan lag. De rest van de tweede helft waren beide ploegen gebrand om te winnen, waardoor de stand schommelde in wie er in het voordeel was. In de laatste 10 minuten zette Invicta/Frigro de sprint in om van het gelijkspel wat nu op het scorebord stond, naar een voorsprong van 3 doelpunten. De uitploeg sloot de score af. Eindstand 14-12.

De finale van de bekerfinale wordt op 19 juni in Zuidlaren gespeeld tegen ZKC ’19 2, OKO / Bies 2 en Wez Handich / Dow 2. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot in Zuidlaren!

©Foto's Sake Beerstra

beker invicta (001)
beker invicta (002)
beker invicta (003)
beker invicta (004)
beker invicta (005)
beker invicta (022)
beker invicta (030)
beker invicta (038)
beker invicta (047)
beker invicta (048)
beker invicta (059)
beker invicta (060)
beker invicta (062)
beker invicta (065)
beker invicta (068)
beker invicta (072)
beker invicta (102)
beker invicta (109)
beker invicta (125)
beker invicta (126)
beker invicta (138)
beker invicta (140)
beker invicta (142)
beker invicta (144)
beker invicta (148)
beker invicta (151)
beker invicta (161)
beker invicta (162)
beker invicta (200)
beker invicta (208)

Invicta/Frigro 1 wint met ruime cijfers van NQL 1

Afgelopen zaterdag 11 mei stond voor de hoofdmacht van Invicta/Frigro de eerste thuiswedstrijd van het veldvoorjaar op het programma. Na twee weken vrij te zijn geweest mocht er tegen NQL 1 aangetreden worden. De vorige ontmoeting bleek een spannend duel, maar werd toentertijd afgesloten met twee punten. Met de zon en een vrij aanwezige wind startte de wedstrijd om 15.30 uur op sportpark Baensein onder leiding van scheidsrechter de Haan. 

Het was de uitploeg die de score middels een afstandsschot opende in Kollum. In deze beginfase van de wedstrijd waren de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd, maar daarna was het al gauw Invicta/Frigro wat het initiatief nam. De ploeg uit Kollum en Gerkesklooster bouwde van 4-2 uit naar een stand van 8-2. Via meerdere schijven werden de doelpunten gemaakt en dat zorgde ervoor dat er bij rust een comfortabele 10-4 op het scorebord stond. 

Belangrijk was om de tweede helft niet te verslappen en het goede spel door te zetten. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd eigenlijk definitief gespeeld toen het scorebord 15-5 aangaf. NQL wilde nog wel, maar Invicta/Frigro was simpelweg te sterk. Ook de tweede helft liet de Pruttelpot-formatie zien dat er via meerdere schijven gescoord kon worden en werd de voorsprong als maar meer uitgebouwd naar 20-7. Verdedigend was de tweede helft iets minder, maar daar tegenover stond dat er aanvallend veel doelpunten gemaakt werden. Zo eindigde de wedstrijd met een duidelijke zege van 24-12 in het voordeel van de oranjehemden. 

Invicta/Frigro heeft NQL deze wedstrijd vrijwel geen moment het gevoel gegeven dat er iets te halen viel. Daardoor waren er twee belangrijke punten behaald wat vertrouwen geeft voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Op 18 mei wordt er namelijk gespeeld tegen Spannum 1 om 15.30 uur in Spannum. Aanwezig publiek bedankt en hopelijk tot aankomende zaterdag! 

©Foto's Sake Beerstra

Invicta Birdaad (224)
Invicta Birdaad (262)
Invicta Birdaad (267)
Invicta Birdaad (273)
Invicta Birdaad (275)
Invicta Birdaad (287)
Invicta Birdaad (289)
Invicta Birdaad (290)
Invicta Birdaad (311)
Invicta Birdaad (331)
Invicta Birdaad (338)
Invicta Birdaad (342)
Invicta Birdaad (346)
Invicta Birdaad (352)
Invicta Birdaad (354)
Invicta Birdaad (358)
Invicta Birdaad (359)
Invicta Birdaad (360)
Invicta Birdaad (375)
Invicta Birdaad (381)
Invicta Birdaad (383)
Invicta Birdaad (392)
Invicta Birdaad (401)
Invicta Birdaad (409)
Invicta Birdaad (410)
Invicta Birdaad (413)
Invicta Birdaad (415)
Invicta Birdaad (416)

Invicta/Frigro 1 doet zichzelf tekort 

De veldcompetitie werd weer hervat op zaterdag 20 april en dat betekende voor Invicta/Frigro 1 het treffen met Harkema 1. Deze zaterdag zou de vierde ontmoeting van dit seizoen tussen de beide ploegen zijn en de oranjehemden waren gebrand om vandaag als winnaar van het veld af te stappen. Onder goede weersomstandigheden werd om 15.30 uur op sportpark de Bosk door scheidsrechter Kluin het startsignaal gegeven. 

Het was de Pruttelpot-formatie die de score opende, maar daarna wist de Harkemase formatie weer gelijk te maken. Vervolgens ging de eerste helft steeds gelijk op. Waren het de oranjehemden die één doelpunt voorkwamen, dan maakte Harkema weer gelijk en andersom. Geen van beide ploegen wist het gaatje naar twee te trekken en zo werd het een wedstrijd met twee ploegen die erg aan elkaar waren gewaagd. De kleedkamers werden opgezocht bij een 6-6 ruststand. 

De tweede helft was een evenbeeld van de eerste helft. Het lukte beide ploegen wederom niet om door te drukken. Wel was het Harkema die het best uit de kleedkamers kwam. Direct na rust maakten zij een gaatje van twee. De Pruttelpot-formatie wist echter weer gelijk te brengen en middel een afstandsschot en strafworp zelfs op 9-11 te komen. Veel tijd was er niet meer en wat volgde was een spannende eindfase. Weer kwam er een gelijke stand op het scorebord te staan, omdat Harkema weer 12-12 gelijk maakte. In de slotseconden van de wedstrijd werd er nog een strafworp versierd en afgemaakt door de ploeg uit Harkema. Scheidsrechter Kluin floot af bij een stand van 13-12 wat verlies betekende voor Invicta/Frigro. 

Gezien het gehele verloop van de wedstrijd had dit duel misschien wel geen winnaar verdiend. Toch stond de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster uiteindelijk met lege handen en voelde dit voor iedereen als een zuur verlies. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Invicta/Frigro 1 zal op 11 mei om 15.30 uur op sportpark Baensein gespeeld worden. 

Invicta/Frigro 4 wint laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen

Zaterdag 30 maart stond er voor het 4e van Invicta/Frigro de laatste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was DTS uit Surhuizum. Voor beide teams was het kampioenschap al uit zicht, maar voor de Kooistra-formatie stond de 3e plek nog op het spel. Zou er worden gewonnen, dan stond de derde plek vast.

We begonnen in de volgende opstelling:

In de aanval: Albert van Dijk, Pieter Bronsema, Suzanne Hoen en Harmke de Vries.

In de verdediging: David van Dusschoten, Edward Hoen, Iris Maijs en Sietske de Vries.

Op wissel zaten: Raymond Wieringa, Marloes Wieringa, Tim Sterkenburg, Esther Terpstra, Fokke Veenstra en Harmanna Dykstra.

Nadat er een nieuwe teamfoto is gemaakt, begonnen we, na het fluitsignaal van scheidsrechter Minze de Boer, aan de wedstrijd. DTS begon scherp aan de wedstrijd en maakten gelijk twee afstandsschoten. Edward Hoen gaf meteen antwoord door een doorloopbal en een afstandsschot te scoren. Pieter Bronsema gooide er daarna twee afstanders in, waardoor we uitliepen naar een 4-2 voorsprong. David schoot een afstander raak en ook Pieter knalde er twee afstanders in. DTS scoorde nog drie keer. Hierdoor ontstond er een 8-5 ruststand.

In de tweede helft kwamen de volgende spelers het veld in: Fokke Veenstra voor Pieter Bronsema, Harmanna Dykstra voor Suzanne Hoen, Esther Terpstra voor Sietske de Vries en Raymond Wieringa voor Edward Hoen.

DTS probeerde gelijk na rust weer terug te komen in de wedstrijd en maakte de 8-6. Raymond maakte het gaatje weer groter door een afstander er in te knallen. Na een goede aanval maakte Albert van Dijk een mooie afstander en Fokke knalde er niet veel later een afstander erin. Bij DTS stagneerde het scoren even en zo konden wij doorgaan met scoren. Raymond en David scoorden beide een prachtige afstander in de korf. De verdediging had het soms even moeilijk, waardoor we fouten gingen maken. DTS kwam daardoor weer wat dichterbij toen zij via een afstander en een strafworp terugkwamen op een stand van 13-9. Esther Terpstra liet zien dat ze  haar tegenstander de baas was en liep keurig om haar dame heen en met de doorloopbal kwamen we tot 14-9.

David viel 15 minuten voor tijd ‘’geblesseerd’’ uit, waardoor Tim Sterkenburg ging invallen.

Ook Sietske kwam terug het veld in voor Harmke de Vries.

DTS kwam weer dichterbij door twee doelpunten te maken. Bij een 14-12 stand knalden Albert en Esther er nog twee afstanders uit. DTS zorgde er nog voor dat de eindstand kwam te staan op 16-13.

De derde plaats is van ons. We hebben een goed seizoen gedraaid. We begonnen wat stroef door een paar keer dik te verliezen, maar na de kerstdagen ging het uitstekend met ons.

Nu gaan we het veld weer op met een aantal lastige tegenstanders zoals: LDODK, NQL en de Flamingo’s.

Onze eerste wedstrijd is om 18.15 uur thuis tegen LDODK om 18.15 uur. Tot dan!