Durk Oostra nieuwe trainer Invicta/Frigro

Beste leden en betrokkenen van K.V. Invicta en K.V. Frigro,

Wij zijn verheugd om u bekend te kunnen maken dat er met ingang van het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de selectie staat. Een bekende van de club en een korfbalman in hart en nieren: Durk Oostra.

Durk heeft erg veel zin in het nieuwe avontuur en ziet het als een uitdaging om de jonge selectie te mogen trainen. Namens het bestuur willen wij hem veel succes en plezier wensen bij onze club.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur K.V. Invicta en K.V. Frigro

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
 • Hits: 596

Homepage

Op zaterdag 26 oktober trad de Pruttelpotformatie thuis aan tegen NQL 1 uit Burdaard. Om half vier gaf scheidsrechter Van der Veen het beginsignaal. De vorige wedstrijd tegen NQL eindigde met een stand van 9 - 14 in het voordeel van de oranjehemden. Deze wedstrijd moest natuurlijk ook weer gewonnen worden om onze koppositie sterk te houden en ongeslagen de zaal in te gaan. 

Het veldseizoen is bijna voorbij en dat betekent dat we bijna weer naar binnen mogen. Ben je benieuwd wanneer jij in de zaal trainen hebt klik dan hieronder

Zaterdag 19 Oktober stond om half 4 de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 tegen DTS 1 op het programma. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster stond gebrand om deze wedstrijd ook naar zich toe te trekken en wilde ongeslagen bovenin de ranking blijven. Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.Bekkema.

Op 12 Oktober mocht de hoofdmacht van Invicta/Frigro aantreden tegen de hoofdmacht van Sparta (Ze). De ploeg stond op de tweede plek wat betekende dat het een spannende pot kon worden.   Tijdens de voorbespreking was het wedstrijdplan duidelijk.  Er moest rust behouden worden en de aanvallen moesten met geduld gespeeld worden. Dit was vooral belangrijk doordat er verwacht werd dat de tegenpartij zal gaan achterverdedigen. Er werd ook nog op een groot veld gespeeld wat dus veel lopen betekende. De pruttelpot-formatie was gebrand te winnen om zo een gat te slaan van 4 punten ten opzichte van de nummer 2 in de ranglijst. 

Dinsdag 1 oktober stond voor Invicta/Frigro 1 de eerst bekerwedstrijd op het programma. Deze is gespeeld tegen reserve tweedeklasser Drachten/Van der Wiel 4. Beide ploegen waren de eerste ronde vrij. In een regenachtig en koud Drachten werd de wedstrijd om 20:00 uur ingefloten door de heer J. Schotanus. Beide ploegen hadden het moeilijk, er werd moeizaam gescoord.

Zaterdag 28 september mocht de formatie van Johan Boerema aantreden tegen Lintjo. De ploeg die op de tweede plek stond en nog maar 1 duel had verloren. Dit beloofde een spannende pot te worden. In de voorbespreking was coach Johan duidelijk. Na vorige week een goede wedstrijd tegen DTL te hebben gespeeld was het vandaag weer de bedoeling om de punten mee naar Kollum te nemen. Na de bespreking gelijk scherp warm lopen en met de wedstrijd bezig zijn. Geen geouwehoer meer, dat is het punt waar we namelijk wel goed in zijn.

Zaterdag 21 september ging de hoofdmacht van Invicta/Frigro op bezoek bij DTL uit Hantum. De twee ploegen kenden elkaar onderhand en Invicta/Frigro wist welk spelletje ze van de Hantumers konden verwachten. Met goede weersomstandigheden ging de wedstrijd om 15.30 uur van start op sportveld Yn’e Bedelte.  

Zaterdag 21 september 2019 We moesten vertrekken  om kwart over tien. En moesten spelen om kwart over elf. Vandaag moesten we tegen KV It Fean/  Boelenslaan. We moesten uit spelen. 

Zaterdag 14 septenber ging de wedstrijd niet zo lekker. We speelden thuis tegen Oerterp. Het was lekker zonnig weer. We begonnen de wedstrijd met Jona, Appie, Marije en Sjoukje. Aan de andere kant Noah, Sytze, Laura en Hester.

Zaterdag 28 september speelden we thuis tegen it Fean. Vorige week moesten we ook tegen it Fean en wonnen we met 0-10 We dachten dat het makkelijk zou zijn.

Zaterdag 7 september reisde de Pruttelpot-formatie af naar Burdaard. Hier mocht de selectie het opnemen tegen NQL 1. Om 15:45 floot scheidsrechter C.J. Jellema het beginsignaal. Vorig seizoen zijn al twee eerdere ontmoetingen geweest tussen de ploegen, beide in voordeel van Invicta/Frigro. Voor deze derde ontmoeting waren we weer gebrand om te winnen.

Zaterdag 7 september hadden we onze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen tegen DTS. We vertrokken om tien uur en ik had er wel heel veel zin in . In de aanval stonden : Marije Hester Noah en Sjoukje Zijlstra. In de verdediging stonden : Hebe Jona Albert Pieter en Sjoukje Kootstra. Op de bank zat Laura.

Afgelopen zaterdagmiddag stond de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe veldseizoen op het programma. Dit maal tegen It Fean 1. Eerder was al eens tegen It Fean gespeeld in een bekerwedstrijd en deze wedstrijd werd toch redelijk moeizaam gewonnen. De wedstrijd was onder leiding van de heer H.M. Brands. Het begin was goed en er was een voorsprong van 4-0

Lees meer: Homepage

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
 • Hits: 233764

Pupil van het jaar 2018

Op vrijdagmiddag 9 juni hebben er 26 kinderen gestreden om de titel Kangoeroe of Pupil van het jaar. Het weer was lekker, niet al te warm met deze hete dagen en er was weer een leuk parcours met spelletjes uitgezet. De kinderen moesten o.a. kansjes doen, strafworpen maken, afstand schieten, maar ook touwtje springen, pionnen van de bank gooien, bal door een hoepel rollen.

Ook waren er weer allerlei waterspelletjes te doen; waterballon gooien, bekers water overbrengen en met een panty op je hoofd flesjes water omgooien. Ook was er tijd voor ranja en een snoepje. Het was weer een gezellige middag, zoals jullie op de foto’s kunnen zien.

De Titels zijn dit jaar gegaan naar:

Kangoeroe van het Jaar 2018:  Daphne van Swieten

E-Pupil van het jaar 2018: Marije Nutma

D-Pupil van het jaar 2018: Marije Hiemstra.

Ik wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp vrijdagmiddag, want zonder jullie kunnen we dit niet organiseren.

gr Marieke en Margreet

IMG 7515
IMG 7516
IMG 7517
IMG 7518
IMG 7519
IMG 7520
IMG 7521
IMG 7522
IMG 7523
IMG 7524
IMG 7525
IMG 7526
IMG 7527
IMG 7528
IMG 7529
IMG 7530
IMG 7532
IMG 7533
IMG 7534
IMG 7535
IMG 7536
IMG 7537
IMG 7538
IMG 7540
IMG 7541
IMG 7542
IMG 7543
IMG 7544
IMG 7545
IMG 7546
IMG 7547
IMG 7548
IMG 7549
IMG 7550
IMG 7551
IMG 7552

 

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
 • Hits: 680

HAVIC B1 gaat weer naar de finale NK Hoofdklasse B-jeugd! Ga je mee?

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
 • Hits: 561

Beslissingswedstrijd afgelast. Invicta/Frigro blijft in de derde klasse

Doordat diverse teams vrijwillig degraderen of afzien van promotie degradeert er geen nummer 6 vanuit 3e klasse naar de 4e klasse en is er geen beslissingswedstrijd meer voor Invicta/Frigro.

De wedstrijd die gepland stond voor morgen 15:30uur in Drachten gaat dus NIET door. Invicta/Frigro kruipt dus door het oog van de naald en blijft in de 3e klasse komend veldseizoen.

 • Aangemaakt op .
 • Laatste update op .
 • Hits: 637