IN MEMORIAM PIET KALSBEEK

In memoriam Piet Kalsbeek  * 12 augustus 1932      10 juli 2022

Piet Kalsbeek was één van de oprichters van korfbalvereniging Invicta. Op de oprichtingsvergadering op 9 april 1963 kwamen maar liefst 60 personen. KV Invicta kon hierdoor starten met twee twaalftallen. Piet was naast actief speler ook tien jaar voorzitter (1967-1977). Tijdens zijn voorzitterschap begon KV Invicta met het opzetten van jeugdteams. Dit had natuurlijk heel wat voeten in de aarde, maar was een belangrijke stap om de toekomst van de vereniging te waarborgen. Op 18 augustus 1977 werd hij benoemd tot erelid van de vereniging. Op 17 september in datzelfde jaar werd hij bovendien benoemd tot lid van verdienste van de afdeling Friesland. Ook is hij bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond geweest.

Piet heeft de vereniging vele jaren gedragen. Hij zorgde persoonlijk voor de ledenaanwas door de jeugd te benaderen om mee te doen aan de korfbalsport. Hij zorgde er daarnaast  voor dat de spelers bericht kregen over het tijdstip van de wedstrijden en dat in een tijd dat er nog geen sociale media waren! Ook regelde hij het vervoer.

Ook zorgde hij ervoor dat er voldoende seniorleden waren voor een wedstrijd. Kwam hij tekort, dan ging hij persoonlijk bij de mensen langs om ze over te halen om te spelen. Door zijn grote gedrevenheid slaagde hij hier vaak in. Hieruit blijkt wel dat hij zeer fanatiek was. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook als supporter liet hij letterlijk van zich horen.

In 1992 kwam er een einde aan zijn actieve loopbaan. Hij is altijd betrokken gebleven bij de vereniging, zowel bij jong als oud. Bij feestelijke aangelegenheden, zoals een Playbackshow , was hij vaak samen met zijn vrouw Sjoukje  aanwezig. Bijna alle thuiswedstrijden werden door het echtpaar bezocht. Na de wedstrijd bleven ze vaak nog even gezellig zitten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij zijn zeer erkentelijk voor alles wat Piet voor de vereniging heeft betekend.

Hij zal gemist worden binnen onze vereniging.

Trainingstijden najaar 2022

Voor het komende veldseizoen zijn de trainingstijden bekend.

Klik op lees meer om te de trainingstijden voor jou team te bekijken.

Trekking lotenboekjes 3 juni 2022

De trekking van de lotenboekjes is weer geweest. Kijk snel of je hebt gewonnen via onderstaande link

Teleurstellend verlies voor Invicta/Frigro 

Op zaterdag 15 mei stond de wedstrijd tegen de Flamingo’s 1 op het programma. Om 17.00 uur klonk het fluitsignaal door scheidsrechter A. van der Griend.

Invicta/Frigro 1 opende de wedstrijd met een vrije bal en een afstander. De Flamingo’s hadden hier snel antwoord op en brachten de stand naar gelijk. Vanaf dit punt was het vrijwel om en om voor beide ploegen tot de stand waarmee we de rust in gingen. De Pruttelpot-formatie wist ervoor te zorgen dat ze voor de pauze een gaatje van 2 konden behouden. Ruststand: 13-11.

Tijdens de bespreking en tweede helft was het vertrouwen hoog, het strijdplan was duidelijk. Dus met vol vertrouwen was het tijd voor helft 2.

Invicta/Frigro pakt de punten in Hantum

Nadat Invicta/Frigro vorige week nog een promotiewedstrijd speelde in de zaal, werd een week later de veldcompetitie alweer hervat. De Pruttelpot-formatie nam het in Hantum op tegen DTL. Beide ploegen kenden elkaar inmiddels goed. De ontmoeting in het afgelopen najaar eindigde in 18-11, in het voordeel van Invicta/Frigro. Onder leiding van scheidsrechter Schaafsma werd de wedstrijd om 15.30 uur gestart. 

INVICTA/FRIGRO 1 VERLIEST NA WEDEROM SPANNENDE POT TEGEN DE GRANAET 1

Zaterdag 16 april stond de tweede promotiewedstrijd op het programma. De vorige wedstrijd werd gelijkgespeeld dus dit was de allesbeslissende pot. Voor het tweede stond handhaving op het spel en moesten deze wedstrijd met minimaal 2 punten verschil winnen.  Dit deden ze ruim met een score van 23-8 en zijn dus zeker van een plekje in de reserve tweede klasse volgend seizoen.

Er waren deze avond twee pupillen van de week: Thea Lien Bosma en Roan van der Meer.

Om 20.15 gaf de heer A.R. Dalmolen het startsignaal. De score werd geopend door de Pruttelpotformatie, maar de ploeg uit Dokkum wist daarna ook snel op papier te komen. De wedstrijd ging de hele tijd gelijk op. Geen van beide teams wist een gat te slaan en de stand na één gespeelde helft was dan ook 14-13 in het voordeel van de Invictenaren.

Sportiefste speler van het jaar 2021

In navolging van de sportiefste speler van vorig jaar, Matilde, willen we ook dit jaar graag van jullie weten wie er zich het afgelopen seizoen het toonbeeld van sportiviteit heeft getoond. Daarom hebben jullie tot en met 1 mei de mogelijkheid om spelers te nomineren die mee gaan strijden naar de titel “ Sportiefste speler van het Jaar 2021”. Hierna zal de arbitragecommissie zich buigen over de ingezonden kandidaten en zal er, net als vorig jaar, door middel van een poll op de site gestemd kunnen worden. Uiteraard is er ook weer een prijsje en een enorme eer verbonden aan deze titel!

 

Dus wie heeft zich binnen, maar ook buiten de lijnen een groot sportman/vrouw getoond, aan wie kunnen wij als vereniging allemaal een voorbeeld nemen? Wie is de “ Sportiefste speler van het Jaar 2021”?

Gelijkspel na spannende wedstrijd de Granaet 1 - Invicta/Frigro 1

Afgelopen zaterdag 9 april stond de eerste promotiewedstrijd voor Invicta/Frigro 1 op het programma. De tegenstander voor deze partij was K.V. de Granaet uit Dokkum. Het was al een lange tijd geleden dat deze ploegen elkaar tegen kwamen in een officiële wedstrijd. Er kon dus niet veel worden gezegd over hoe de wedstrijd zou verlopen.

Wel is voor de Invictenaren promotie al zeker, doordat ze ongeslagen bovenaan in hun poule zijn geëindigd. Voor de Granaet was dit echter nog niet het geval, want zij hebben in hun poulewedstrijden hier en daar punten laten liggen. Ondanks dat er voor Invicta/Frigro minder druk op stond, waren zij natuurlijk er op gebrand de wedstrijd naar eigen hand te trekken. Het beloofde een leuke wedstrijd te worden.

Om 14:00 gaf de heer E. van de Linde het startsignaal en de wedstrijd werd scherp begonnen door de Oranjehemden. Er stond al snel een stand van 0-4 op het scorebord. Ondanks dat Invicta/Frigro goed begon, wist de Granaet het hoofd koel te houden en uiteindelijk het gat niet groter dan 3 te laten worden. De Pruttelpotformatie wist de stand niet verder uit te breiden en de ruststand was dan ook 9-11. Nog altijd in het voordeel van de ploeg van Johan Boerema.

Webwinkel tijdelijk gesloten

De Invicta webwinkel is tot nader bericht gesloten. Tijdelijk kan voor het huren van een trainingspak (uit het kledingfonds) of de aanschaf van broekje, rokje, inschietshirt, korfbal- of kledingtas, contact opgenomen worden met de beheerder van het kledingfonds

Invicta/Frigro ongeslagen poulewinnaar na winst op Harich

Zaterdag 26 maart stond de wedstrijd Invicta/Frigro 1 - Harich 1 gepland. De wedstrijd die voor het eerste team van Invicta de ongeslagen status op kon leveren en dus een mogelijke promotie naar de eerste klasse. 

 

Afgelopen week was de jeugd van Invicta/Frigro opgeroepen om spandoeken te maken om Invicta/Frigro aan te moedigen. Daar hadden ze allen goed hun best voor gedaan. De zaal was tijdens de wedstrijd gevuld met prachtige spandoeken. 

 

Iets na 17.30 uur floot scheidsrechter K.M. Houtstra voor het begin van de wedstrijd. Een goed gevulde Van der Bijhal zag dat de Pruttelpot-formatie snel op een 2-0 voorsprong kwam. De formatie uit Harich liet zich niet zomaar gewonnen. De oranjehemden liepen uit, maar Harich wist toch weer aan te haken. De eerste helft liep gelijk op en de ruststand was 10-9.