IN MEMORIAM PIET KALSBEEK

In memoriam Piet Kalsbeek  * 12 augustus 1932      10 juli 2022

Piet Kalsbeek was één van de oprichters van korfbalvereniging Invicta. Op de oprichtingsvergadering op 9 april 1963 kwamen maar liefst 60 personen. KV Invicta kon hierdoor starten met twee twaalftallen. Piet was naast actief speler ook tien jaar voorzitter (1967-1977). Tijdens zijn voorzitterschap begon KV Invicta met het opzetten van jeugdteams. Dit had natuurlijk heel wat voeten in de aarde, maar was een belangrijke stap om de toekomst van de vereniging te waarborgen. Op 18 augustus 1977 werd hij benoemd tot erelid van de vereniging. Op 17 september in datzelfde jaar werd hij bovendien benoemd tot lid van verdienste van de afdeling Friesland. Ook is hij bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond geweest.

Piet heeft de vereniging vele jaren gedragen. Hij zorgde persoonlijk voor de ledenaanwas door de jeugd te benaderen om mee te doen aan de korfbalsport. Hij zorgde er daarnaast  voor dat de spelers bericht kregen over het tijdstip van de wedstrijden en dat in een tijd dat er nog geen sociale media waren! Ook regelde hij het vervoer.

Ook zorgde hij ervoor dat er voldoende seniorleden waren voor een wedstrijd. Kwam hij tekort, dan ging hij persoonlijk bij de mensen langs om ze over te halen om te spelen. Door zijn grote gedrevenheid slaagde hij hier vaak in. Hieruit blijkt wel dat hij zeer fanatiek was. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook als supporter liet hij letterlijk van zich horen.

In 1992 kwam er een einde aan zijn actieve loopbaan. Hij is altijd betrokken gebleven bij de vereniging, zowel bij jong als oud. Bij feestelijke aangelegenheden, zoals een Playbackshow , was hij vaak samen met zijn vrouw Sjoukje  aanwezig. Bijna alle thuiswedstrijden werden door het echtpaar bezocht. Na de wedstrijd bleven ze vaak nog even gezellig zitten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij zijn zeer erkentelijk voor alles wat Piet voor de vereniging heeft betekend.

Hij zal gemist worden binnen onze vereniging.

Invicta/Frigro walst over WSS

Afgelopen zaterdag 22 oktober stond alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. WSS uit Oude Pekela was de tegenstander vandaag. De wedstrijd stond onder leiding van de heer R. Moes die om 18:00 het startsein gaf.

Tot aan de 2-2 ging het gelijk op. Hierna wist de Pruttelpotformatie een gat te slaan van maar liefst 9 doelpunten met een stand van 11-2. De sterk aanvallende ploeg van Coach Johan wist de korf vaak te vinden en het verdedigend ook goed dicht te houden. De bal ging in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog 6 keer door het gat van de korf waardoor ze met 17 doelpunten tevreden konden rusten. WSS wist echter nog maar 4 keer te scoren in deze zelfde 10 minuten. Zij gingen de kleedkamers in met 6 doelpunten. Voor de snelle rekenaar is dit een ruststand van 17-6 in het voordeel van de Invictenaren.

Invicta/Frigro 1 een maat te groot voor Udiros 1

Zaterdag 15 oktober stond de tweede ontmoeting tegen Kv. Udiros op het programma. Ditmaal in de reguliere competitie. Uit de vorige ontmoeting wisten we dat dit zeker geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. We moesten wederom alles op alles zetten om de winst mee naar Kollum/Gerkesklooster te nemen.

In het regenachtige weer gaf om 15.30 uur de scheidsrechter het startsein van de wedstrijd.

 

De oranjehemden begonnen gelijk scherp aan de wedstrijd, door middel van een mooie aanval werd het eerste schot gelost en deze wist gelijk de korf te vinden. Udiros had hier het antwoord al snel op door 3 keer achter elkaar te scoren, 3-1. In de eerste helft werd er om en om gescoord, hierdoor gingen de beide ploegen gelijk op. Tegen het einde van de eerste helft wist de ploeg van Coach Johan nog een klein gaatje van 2 te maken. Met een stand van 11-13 gingen de beide ploegen aan de thee.

Invicta/Frigro 1 wint kraker van Thrianta

Zaterdag 8 oktober stond de kraker tegen Thrianta uit Hoogeveen op het programma. Een wedstrijd waar voor beide ploegen belangrijke punten op het spel stond. Invicta/Frigro had dit seizoen in de competitie nog niet verloren. Thrianta had wel een wedstrijd verloren en had winstpunten nodig om bovenin aan te sluiten, bij de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster. Er stond dus een mooie wedstrijd op het programma.

 

Om 18.30 uur floot scheidsrechter A.F. van der Meer de wedstrijd in. De Pruttelpot-formatie, onderleiding van coach Johan, begon scherp en opende de score. Thrianta haakte aan en tot een score van 3-3 ging het gelijk op. Daarna wist de Pruttelpot-formatie een gaatje te slaan en stond er 6-3 op het scorebord. Thrianta voorkwam dat de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster verder uitliep en wist het verschil terug te brengen naar één doelpunt. Voor rust kregen de Invictenaren nog een strafworp mee die werd benut. Met een ruststand van 10-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.  

Invicta/Frigro 1 strijdend ten onder in de Jan Mulder beker

Op dinsdagavond 4 oktober nam de Pruttelpot-formatie het in de tweede ronde van de Jan Mulder beker op tegen SCO. In de veldcompetitie komt Invicta/Frigro uit in de tweede klasse. SCO komt uit in de hoofdklasse. Dit betekent dat SCO in de reguliere competitie drie klassen hoger speelt. Ondanks het verschil in klassen in de competitie, was Invicta/Frigro erop gebrand om er met de winst vandoor te gaan. 

 

Om 20.00 uur klonk op een vol sportpark Baensein het beginsignaal van de wedstrijd. Het was SCO die vrij vlot op een 2-0 voorsprong kwam. De oranjehemden haakten aan tot de 2-2. Vervolgens sloeg SCO een gat van vijf doelpunten verschil. Aan de zijde van Invicta/Frigro waren de doelpunten schaars. SCO wist het gat van de korf wel te vinden en wist zo de voorsprong te vergroten. Met een ruststand van 5-13 zochten beide ploegen de kleedkamers op. De score gaf enigszins een vertekend beeld van de wedstrijd. Voor Invicta/Frigro was het zaak om de tweede helft meer doelpunten te maken. 

De Granaet A1 - Invicta A1

Zaterdag 1 oktober speelden wij - de A1 van Invicta- tegen De Granaet A1 in Dokkum. 

Er stond helaas veel regen op het menu, dus toen alle supporters hun paraplu omhoog hadden gedaan, begon de wedstrijd. 

Het eerste doelpunt viel voor de thuisploeg, maar de stand maakten wij al snel weer gelijk. Door de gladde bal en het natte gras konden we het evenwicht niet goed bewaren, na een tijdje stonden we dan ook 8-2 achter. We deden een poging om terug te komen en nadat er 3 doelpunten voor ons waren gevallen klonk het rustsignaal. De stand was toen 9-5.

Invicta/Frigro 1 wint na een lastig duel tegen Kinea 1.

Afgelopen zaterdag 1 oktober stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de Invictenaren. Dit keer was de tegenstander Kinea 1. Het leek een regenachtig duel te worden alleen bleef het tijdens de wedstrijd gelukkig groot en deels droog. Om 15.35 uur klonk het startsignaal door scheidsrechter H. Nicolaij.

 

Tijdens de voorbespreking was het duidelijk geworden dat het voor de Oranjehemden een lastig uit duel kon gaan worden tegen Kinea 1. Zo begonnen de Invictenaren dan ook scherp aan de wedstrijd! Het ging in het eerste deel van de wedstrijd enorm gelijk op tussen beide teams. Zo was de stand na 20 minuten 5-6 in het voordeel van de Pruttelpotformatie.

Duidelijke overwinning voor Invicta/Frigro tegen SIOS

Afgelopen zaterdag 24 september stond er weer een competitiewedstrijd op het programma voor de Pruttelpotformatie. Ditmaal moesten zij het opnemen tegen SIOS/Jumbo Wolvega waar zij afgelopen zaalseizoen ook tegen gespeeld hebben. Door een aantal veranderingen in het team uit Wolvega was het toch een redelijk onbekende ploeg voor Invicta/Frigro.

Om 18.00 gaf de heer T. Hettinga het startsignaal en ging de wedstrijd van start. Tot de 2-2 ging het nog redelijk gelijk op, maar toen wisten de Oranjehemden een gaatje te slaan. Na een aantal vlotte doelpunten werd dat gaatje al snel groter. Beide teams gingen de rust in met een stand van 11-3. Een mooie stand, ondanks dat de Invictenaren vonden dat het nog beter kon.

Leeuwarden A1- Invicta/Frigro A1

Zaterdag 17 september nam de A1 van Invicta/Frigro het op tegen Leeuwarden A1. Op deze regenachtige dag gaf scheidsrechter de Jong het startsignaal.

Nadat er enkele minuten waren gespeeld opende de thuisploeg de score. Het antwoord van Invicta/Frigro liet echter niet lang op zich wachten, met twee doelpunten kwam de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster langszij. Toch lukte het de Invictenaren niet om los te komen van haar tegenstander: na 30 minuten speeltijd stond er 4-6 op het scorebord.

Invicta/Frigro 1 een ronde verder voor de Jan Mulder-beker

Dinsdag 20 september stond voor Invicta/Frigro 1 de bekerwedstrijd tegen Udiros 1 op het programma. Voor de pruttelpot-formatie was het (helaas) wederom een uitwedstrijd in de bekercompetitie. Van te voren wisten de oranjehemden dat deze tegenstander ze het niet gemakkelijk zou maken, de thuisploeg zit namelijk ook in de reguliere competitie bij Invicta/Frigro 1 in de poule. Om 20.00 uur klonk het startsignaal.

Direct liet Udiros zien hoe ze het spel gingen spelen, de Pruttelpot-formatie moest even wennen aan de druk die de tegenstanders gaven. De spelers hielden het hoofd koel en slaagden erin om mooie aanvallen neer te zetten. Deze mooie aanvallen werden redelijk snel beloond met twee doelpunten in het voordeel van Invicta/Frigro. Na de wissel wist Udiros hierop antwoord te geven met doelpunt vanuit een kans onder de korf. De uitploeg wist de voorsprong te behouden door middel van een mooi variërend spel, waaruit beheerste en goede kansen kwamen die optimaal werden benut. Tot een stand van 7-8 stonden de oranjehemden vooralsnog op een voorsprong van één doelpunt.

Invicta/Frigro 1 haalt de punten uit Groningen

Op 17 september stond de wedstrijd tegen Club Brothers op het programma. Het was een winderige en regenachtige dag. Dat was in Groningen niet anders, maar gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd droog. 

De oranjehemden kwamen gauw op voorsprong met 1-3.

Invicta a1- de Granaet a1

Op zaterdag 10 september stond de eerste competitie wedstrijd voor de A1 op het programma. We mochten het opnemen tegen de Granaet A1.

Na een goeie voorbereiding met onder andere een oefenwedstrijd tegen DTS a1 waren we er helemaal klaar voor.

We begonnen goed aan de wedstrijd, na 15 min stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord. De granaet kwam goed terug, hierdoor was de ruststand 6-4 in het voordeel van Invicta.

Invicta/Frigro pakt de punten bij de start van een nieuw seizoen

Zaterdag 10 september betekende de start van een nieuw veldseizoen. De Pruttelpot-formatie mocht het op nemen tegen VDDO 1 (VZK/DIO/Donkerbroek/ODIS). Invicta/Frigro wist afgelopen seizoen promotie af te dwingen, waardoor het nu uitkomt in de tweede klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de nieuwe tenues gepresenteerd. De gehele selectie is in nieuwe kleding gestoken, gesponsord door de Pruttelpot en Vishandel Sterkenburg. 

 

Om 18.00 uur floot scheidsrechter Veenstra voor het begin van de wedstrijd. Invicta/Frigro opende de score, maar VDDO kwam al gauw langszij. Tot de 3-3 ging het gelijk op. Daarna liepen de oranjehemden uit naar 7-3. Vlak voor rust stokte de score aan de zijde van Invicta/Frigro. Toch ging de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster met een voorsprong de rust in. Op sportpark Baensein stond op het scorebord een ruststand van 9-6. 

Trainingstijden najaar 2022

Voor het komende veldseizoen zijn de trainingstijden bekend.

Klik op lees meer om te de trainingstijden voor jou team te bekijken.