Feestelijke gehuldigd Kampioenen korfbalvereniging Invicta/Frigro.

Afgelopen Zaterdag vonden er huldigingen plaats bij korfbalvereniging Invicta/Frigro. Maar liefst 3 teams zijn afgelopen veldseizoen kampioen geworden.

De junioren A2,  aspiranten B1 en B2 werden daarom na de wedstrijd van het eerste team gehuldigd, in de vorm van een medaille en een heerlijk stuk taart werd het kampioenschap gevierd.

De jeugd  van Kv. Invicta/ Frigro gaat zich nu richten op de zaalcompetitie.

Volgende week start de voorbereiding daarop.

Invicta/Frigro wint op basis van een goede eerste helft van DTS

Onder herfstachtige weersomstandigheden stond op zaterdag 31 oktober 2021 de wedstrijd Invicta/Frigro 1 - DTS 1 op het programma op sportpark Baensein in Kollum. Dit betekende de laatste veldwedstrijd voor het begin van het zaalseizoen. Coach Johan maakte de spelers erop attent dat de vorige twee wedstrijden tegen DTS verloren werden. Het was zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

 

Om 16.00 uur floot scheidsrechter De Jong voor de start van de wedstrijd. De oranjehemden gingen voortvarend van start. Door middel van voornamelijk afstanders stond er na een kwart gespeeld te hebben een stand van 6-1 op het scorebord. DTS kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas. Tegen het einde van de eerste helft bleef het verschil steeds 6 à 7 doelpunten verschil in het voordeel van de thuisploeg. De Pruttelpot-formatie liet goed korfbal zien, waardoor gerust werd met een stand van 12-5. 

Korfbalvereniging Invicta schenkt multikorf

Sinds dit schooljaar is er een prachtig nieuw schoolgebouw in gebruik genomen door de Professor Casimirschool en Koningin Julianaschool. Hier werd een mooi, uitdagend plein bij gemaakt voor alle leerlingen van de school en kinderen uit het dorp.

Korfbalvereniging Invicta wilde hier een steentje aan bijdragen en hebben een multikorf geschonken aan beide scholen. De financiering van deze korf werd mogelijk gemaakt door de sponsoractie van de Rabobank en door de jeugdsponsoractie van de Poiesz. Namens korfbalvereniging Invicta willen we hun erg bedanken voor hun bijdrage. Een aantal weken geleden werd de korf geplaatst door Tuinservice Jan Veenstra en het Plaatselijk Belang.

KV Invicta 1 pakt winst in zinderende wedstrijd tegen KV Boelenslaan/It Fean 1

Zaterdag 23 oktober stond de tegenstander KV Boelenslaan/It Fean 1 op het programma. Rond kwart over twee arriveerden de Invictanaren in Boelenslaan. Na de bespreking van de coach, Johan Boerema, werd er warm gelopen.

De Teams hadden zich opgesteld en het startsignaal klonk om exact half vier over het grasveld in Boelenslaan. De wedstrijd was begonnen. Invicta was in de beginfase enigszins zoekende. In tegenstelling tot Invicta kon Boelenslaan/It Fean de korf makkelijker vinden.

NIPTE WINST GEBOEKT OP PALLAS ‘08 DOOR INVICTA/FRIGRO

Afgelopen zaterdag 16 oktober speelden de Oranjehemden wederom een belangrijke pot. Ditmaal was de tegenstander Pallas ‘08. Waar Pallas vorig jaar eerste stond in de derde klasse, staan ze nu onderaan. Maar dit was zeker geen reden om van winst uit te gaan voor Invicta/Frigro. Om 16.00 gaf de heer I. Kluin het startsignaal.

Al snel kreeg de Pruttelpotformatie het eerste doelpunt om de oren, maar wist daarna gelijk zelf de korf te vinden. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en de wedstrijd ging ook vooral gelijk op. Toch wist de ploeg uit Leeuwarden steeds voor te blijven. De aanvallen van Invicta/Frigro waren lang en mooi, maar ze werden niet beloond met een doelpunt.

Invicta/Frigro 1 pakt belangrijke punten tegen Joure 1.

Afgelopen zaterdag 9 oktober stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Pruttelpot formatie. De tegenstander was deze keer Joure 1. Om 17.00 uur gaf J.Bekkema het startsein. Coach Johan was duidelijk tijdens de voorbespreking waardoor de Invictenaren scherp de wedstrijd begonnen. Zo werd gelijk in de 1ste minuut een strafworp benut. Joure scoorde in de 5e minuut de 1-1. Hierna kwam de Pruttelpot formatie los en liepen ze uit tot een 15-6 stand bij rust.

Invicta A2 wint nipt van Flamingo's A2

Op zaterdag 25 september speelden wij een uitwedstrijd tegen de flamingo’s A2 buitenpost. De wedstrijd begon om 11.00 uur. In de aanval begon Eelke Fianne Anna en Anika. En in de verdediging begonnen Laura joël Jenna en Ilze.

De wedstrijd begon goed en al snel kwamen we voor te staan met 2-0. In de rust stonden we dan oom 4-1 voor. In de 2e helft kwam de flamingo’s toch beter terug en hebben het toch nog erg spannend gemaakt. Maar wij hebben nog wel kunnen winnen met 10-11.

Invicta/Frigro 1 verliest na spannende slotfase in Buitenpost

Op zaterdag 25 september stond de wedstrijd tegen de Flamingo’s 1 op het schema. het beloofde van te voren een mooie wedstrijd te worden tegen één van de koplopers. Om 15.30 klonk in Buitenpost het fluitsignaal.

Voorbereid was het eerste team van Invicta/Frigro voor deze wedstrijd. Er was bekend hoe de tegenstander ongeveer speelde en ook kleine details over de tegenstander waren geanalyseerd. Ondanks een goede voorbereiding liet de Pruttelpot formatie toch de Flamingo’s de touwtjes in handen nemen.

K.V. Invicta/Frigro wint tweede wedstrijd

Kollum – zaterdag 18 september stond de wedstrijd tegen DTL op het schema. De wedstrijd stond onder leiding van G. Keuning en begon om 17.30 uur in Kollum.

Net als Invicta/Frigro had de ploeg uit Hantum vorige week met 1 punt verschil verloren. Deze week waren beide ploegen dus gebrand om punten te pakken. Met prachtig weer op sportpark Baensein werd om half 6 de wedstrijd gestart.

Invicta/Frigro 1 verliest in de slotseconden van DTS 1

Zaterdag 11 september betekende de start van een nieuw korfbalseizoen. Na bijna een jaar geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld, ging Invicta/Frigro 1 op bezoek bij DTS uit Surhuizum. Geen onbekende tegenstander voor de Pruttelpot-formatie uit Kollum. Voorgaande wedstrijden lieten zien dat beiden ploegen er alles aan deden om er met de winst vandoor te gaan.

Om 15.30 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal. Invicta/Frigro begon alles behalve scherp aan de wedstrijd. In een mum van tijd stond een stand van 6-1 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Surhuizum