Invicta/Frigro sluit seizoen winnend af

Zaterdag 18 juni stond de laatste wedstrijd voor Invicta/Frigro 1 op het programma. De tegenstander was It Fean/Boelenslaan 1. 
Een wedstrijd waar voor beide ploegen niets meer op het spel stond. De Pruttelpot-formatie was reeds gepromoveerd. It Fean/Boelenslaan had zich al veilig gespeeld. Het was lekker weer op sportpark Baesein toen scheidsrechter T. Hansma om 17.00 uur de wedstrijd infloot. 
 
Invicta/Frigro had deze wedstrijd verschillende debutanten. Anna Verbuggen en Joël Plantinga maakten hun debuut en begonnen de basis. De laatstgenoemde opende de score met een fraaie afstander. De Pruttelpot-formatie breide de voorsprong uit naar een score van 9-3. It Fean gaf zich echter niet gewonnen en met een stand van 10-7 zochten beide ploegen de kleedkamers op.  
 
De tweede helft startte It Fean scherp door direct te scoren. De oranjehemden wisten een gaatje van vijf te slaan. Maar It Fean toont veerkracht en weet op gelijke hoogte met de Invictenaren te komen, 15-15. Coach Johan ging wisselen en toen kwamen Hanne Plantinga, Jenna Boersma en Eelke Dam erin voor hun debuut. De ploeg van coach Johan weet nog twee keer de korf te raken. De ploeg uit Surhuisterveen/Boelenslaan wist nog op één verschil te komen, maar vervolgens werd er afgefloten. Eindstand 17-16. Een spannende pot, waarbij de punten in Kollum bleven. 
 
Invicta/Frigro 1 is dit veldseizoen als tweede geëindigd. Dit betekent dat Invicta/Frigro 1 promoveert en volgend jaar tweede klasse speelt op het veld en eerste klasse in de zaal. Dubbele promotie!
 
Aan alle supporters, bedankt voor de support van afgelopen seizoen. Fijne vakantie en op naar volgend seizoen.