Update Spelregelbewijs

Beste spelende ledende van Invicta,

Met ingang van het seizoen 2015-2016 heeft de KNKV samen met NOC*NSF het project Korfbalmasterz.nl gelanceerd. Dit is een platform waarop korfballers kunnen oefenen met de spelregels om uiteindelijk hun spelregelbewijs te halen via een toets op dezelfde site. Ook staat er op de website een verkorte versie van het spelregelboekje.

Ook wij, binnen Invicta, zijn hiermee van start gegaan. We hebben spelregelavonden georganiseerd en dat was de aftrap waarbij veel mensen thuis hebben geleerd/geoefend en daarna hun spelregelbewijs online hebben gehaald. Waar de bond het spelregelbewijs een paar jaar geleden nog niet verplicht stelde is het vanaf 1 september 2020 verplicht voor aspiranten, junioren en senioren. Nieuwe leden hebben een jaar de tijd om het te behalen.

Momenteel is het helaas niet mogelijk om van start te gaan met een gezamenlijke spelregelavond. De opzet zal dit keer dus wat anders worden. Iedereen die het bewijs nog moet halen ontvangt binnenkort een code om in te kunnen loggen opĀ https://www.korfbalmasterz.nl/. Deze code wordt verstuurd naar het mailadres die opgegeven is in sportlink. Mocht je geen mail krijgen stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan kunnen we kijken of je mail goed geadministreerd staat in sportlink. Met deze code kan er geoefend worden met de spelregels op de website en uiteindelijk kan er na een periode het examen worden gemaakt. Voor wie dit niet lukt streven we er naar om in februari 2021 een bijeenkomst te organiseren voor hulp en vragen/onduidelijkheden. Rekening houdend met de huidige regels mag je wel met iemand anders oefenen of iemand om hulp vragen. Via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zijn wij ook altijd bereikbaar voor vragen. En wanneer nodig kunnen we even digitaal contact hebben om je te ondersteunen.

Momenteel zijn de examens nog gratis, iets wat in de toekomst mogelijk ook gaat veranderen. Profiteer nu dus van het gratis examen, want voor de leden waarvan nu wordt verwacht dat zij in de gratis periode het spelregelbewijs halenĀ zijn eventuele toekomstige kosten van het examen voor eigen rekening!

We weten dat er al veel dingen moeten in deze tijd maar we zitten als club zijnde met verplichtingen. We hopen dan ook dat de mensen die het nog moeten halen hun beste beentje voor zullen zetten. Het lijkt misschien een hele opgave maar als je even oefent, dan is gebleken dat je vrij snel dit diploma kunt halen. Ook kun je met iemand anders oefenen, dat werkt erg stimulerend!

De Arbitragecommissie,

Fennie Kooistra, Ruurd Meindertsma en Grietina Solle

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.