Invicta/Frigro 4 wint laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen

Zaterdag 30 maart stond er voor het 4e van Invicta/Frigro de laatste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was DTS uit Surhuizum. Voor beide teams was het kampioenschap al uit zicht, maar voor de Kooistra-formatie stond de 3e plek nog op het spel. Zou er worden gewonnen, dan stond de derde plek vast.

We begonnen in de volgende opstelling:

In de aanval: Albert van Dijk, Pieter Bronsema, Suzanne Hoen en Harmke de Vries.

In de verdediging: David van Dusschoten, Edward Hoen, Iris Maijs en Sietske de Vries.

Op wissel zaten: Raymond Wieringa, Marloes Wieringa, Tim Sterkenburg, Esther Terpstra, Fokke Veenstra en Harmanna Dykstra.

Nadat er een nieuwe teamfoto is gemaakt, begonnen we, na het fluitsignaal van scheidsrechter Minze de Boer, aan de wedstrijd. DTS begon scherp aan de wedstrijd en maakten gelijk twee afstandsschoten. Edward Hoen gaf meteen antwoord door een doorloopbal en een afstandsschot te scoren. Pieter Bronsema gooide er daarna twee afstanders in, waardoor we uitliepen naar een 4-2 voorsprong. David schoot een afstander raak en ook Pieter knalde er twee afstanders in. DTS scoorde nog drie keer. Hierdoor ontstond er een 8-5 ruststand.

In de tweede helft kwamen de volgende spelers het veld in: Fokke Veenstra voor Pieter Bronsema, Harmanna Dykstra voor Suzanne Hoen, Esther Terpstra voor Sietske de Vries en Raymond Wieringa voor Edward Hoen.

DTS probeerde gelijk na rust weer terug te komen in de wedstrijd en maakte de 8-6. Raymond maakte het gaatje weer groter door een afstander er in te knallen. Na een goede aanval maakte Albert van Dijk een mooie afstander en Fokke knalde er niet veel later een afstander erin. Bij DTS stagneerde het scoren even en zo konden wij doorgaan met scoren. Raymond en David scoorden beide een prachtige afstander in de korf. De verdediging had het soms even moeilijk, waardoor we fouten gingen maken. DTS kwam daardoor weer wat dichterbij toen zij via een afstander en een strafworp terugkwamen op een stand van 13-9. Esther Terpstra liet zien dat ze  haar tegenstander de baas was en liep keurig om haar dame heen en met de doorloopbal kwamen we tot 14-9.

David viel 15 minuten voor tijd ‘’geblesseerd’’ uit, waardoor Tim Sterkenburg ging invallen.

Ook Sietske kwam terug het veld in voor Harmke de Vries.

DTS kwam weer dichterbij door twee doelpunten te maken. Bij een 14-12 stand knalden Albert en Esther er nog twee afstanders uit. DTS zorgde er nog voor dat de eindstand kwam te staan op 16-13.

De derde plaats is van ons. We hebben een goed seizoen gedraaid. We begonnen wat stroef door een paar keer dik te verliezen, maar na de kerstdagen ging het uitstekend met ons.

Nu gaan we het veld weer op met een aantal lastige tegenstanders zoals: LDODK, NQL en de Flamingo’s.

Onze eerste wedstrijd is om 18.15 uur thuis tegen LDODK om 18.15 uur. Tot dan!