Geschreven door K.V. Invicta op .

Plaatsing zonnepanelen bij korfbalvereniging Invicta

Woensdag 27 februari 2019 heeft Awizon Surhuisterveen zonnepanelen geplaatst bij korfbalvereniging Invicta. Als vereniging willen wij hiermee duurzamer investeren en onze energiekosten zo laag mogelijk krijgen/houden. Een mooie manier om hiermee te beginnen zijn zonnepanelen. Als korfbalvereniging zijn we de sponsors voor dit project erg dankbaar.

Voor de realisatie van dit project zijn er naast onze eigen investering verschillende bijdrages ontvangen vanuit het Rijk (RVO-subsidie), de provincie Friesland (het Iepen Mienskipfûns), de gemeente Kollumerland, Plaatselijk Belang Kollum en Rabobank Drachten Friesland Oost voor de bijdrage vanuit het Fonds Coöperatief Dividend. Dit fonds is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het Fonds Coöperatief Divided is een vorm van dividend, waarmee een deel van de nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

Korfbalvereniging Invicta is erg blij dat door de hulp van zoveel partijen (zowel financieel als andere hulp) mogelijk is gemaakt om met elkaar te komen tot het realiseren van zonnepanelen. Fijn dat we op deze manier, als gemeenschap, met elkaar werken aan duurzaamheid.