Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 doet zichzelf tekort

De veldcompetitie werd weer hervat op zaterdag 20 april en dat betekende voor Invicta/Frigro 1 het treffen met Harkema 1. Deze zaterdag zou de vierde ontmoeting van dit seizoen tussen de beide ploegen zijn en de oranjehemden waren gebrand om vandaag als winnaar van het veld af te stappen. Onder goede weersomstandigheden werd om 15.30 uur op sportpark de Bosk door scheidsrechter Kluin het startsignaal gegeven.

Het was de Pruttelpot-formatie die de score opende, maar daarna wist de Harkemase formatie weer gelijk te maken. Vervolgens ging de eerste helft steeds gelijk op. Waren het de oranjehemden die één doelpunt voorkwamen, dan maakte Harkema weer gelijk en andersom. Geen van beide ploegen wist het gaatje naar twee te trekken en zo werd het een wedstrijd met twee ploegen die erg aan elkaar waren gewaagd. De kleedkamers werden opgezocht bij een 6-6 ruststand.

De tweede helft was een evenbeeld van de eerste helft. Het lukte beide ploegen wederom niet om door te drukken. Wel was het Harkema die het best uit de kleedkamers kwam. Direct na rust maakten zij een gaatje van twee. De Pruttelpot-formatie wist echter weer gelijk te brengen en middel een afstandsschot en strafworp zelfs op 9-11 te komen. Veel tijd was er niet meer en wat volgde was een spannende eindfase. Weer kwam er een gelijke stand op het scorebord te staan, omdat Harkema weer 12-12 gelijk maakte. In de slotseconden van de wedstrijd werd er nog een strafworp versierd en afgemaakt door de ploeg uit Harkema. Scheidsrechter Kluin floot af bij een stand van 13-12 wat verlies betekende voor Invicta/Frigro.

Gezien het gehele verloop van de wedstrijd had dit duel misschien wel geen winnaar verdiend. Toch stond de ploeg uit Kollum/Gerkesklooster uiteindelijk met lege handen en voelde dit voor iedereen als een zuur verlies. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Invicta/Frigro 1 zal op 11 mei om 15.30 uur op sportpark Baensein gespeeld worden.