Geschreven door Alex Visser op .

Invicta D1 zaalkampioen

Zaterdag 30 maart speelde Invicta D1 de laatste en alles beslissende wedstrijd tegen It Fean D1. Deze wedstrijd zou namelijk gaan bepalen of zij gedeeld kampioen met Mid Fryslân D3 of dat ze ECHT kampioen gingen worden. De hele week was er naar deze dag toegeleefd en voor deze wedstrijd hebben de jonge spelers de afgelopen week keihard getraind.

Op de dag zelf werd er keurig op tijd vertrokken en kwam het team van Rien van der Laan en Alex Visser mooi op tijd aan waardoor er genoeg tijd was voor de bespreking en het inschieten. De voorbespreking was, zoals gewoonlijk, van wereldklasse en gelukkig had geen één van de jonge spelers last van zenuwen…

De wedstrijd die onder leiding van J. Geertsma stond werd begonnen en gelijk in de eerste aanval was de voorsprong al binnen door een mooie doorloopbal van Albert Pieter. Deze voorsprong gingen de jonge Invictenaren ook niet meer weg geven. Door onder andere mooie goals van Ruben en Hedwig werd de voorsprong uitgebouwd tot een ruststand van 1-5. In de rust kreeg het team weer goede aanwijzingen van de coaches.

Na de rust kwam It Fean goed uit de kleedkamer en wist gelijk de korf te raken, stand 2-5. Gelukkig lieten de spelers van de D1 zich niet gek maken. Door doelpunten van Demi, Michelle, Hedwig, Laura en Sytze wisten zij de stand uit te bouwen naar een eindstand van 2-13. Invicta D1 KAMPIOEN! De concurrentie in de vorm van Mid Fryslan werd door deze overwinning met 1 punt achter gelaten op de tweede plek.

Nadat de spelers waren gefeliciteerd, de kampioensfoto was gemaakt en de spelers gedoucht hadden werd er weer vertrokken naar Kollum. In de kantine in Kollum ging het team samen met de coaches en ouders het kampioenschap vieren met patat, frikandel en een speech van de trainers.