Geschreven door Maarten Piersma op .

KV Invicta 1 pakt winst in zinderende wedstrijd tegen KV Boelenslaan/It Fean 1

Zaterdag 23 oktober stond de tegenstander KV Boelenslaan/It Fean 1 op het programma. Rond kwart over twee arriveerden de Invictanaren in Boelenslaan. Na de bespreking van de coach, Johan Boerema, werd er warm gelopen.

De Teams hadden zich opgesteld en het startsignaal klonk om exact half vier over het grasveld in Boelenslaan. De wedstrijd was begonnen. Invicta was in de beginfase enigszins zoekende. In tegenstelling tot Invicta kon Boelenslaan/It Fean de korf makkelijker vinden. Daardoor kwam Invicta op een kleine achterstand. Gelukkig voor de Pruttelpot formatie herstelden zij zich. En kon de stand gelijk worden gemaakt halverwege in de eerste helft. Vanaf dit moment bleven beide ploegen erg gewaagd aan elkaar. Toch kon Invicta de voorsprong in deze fase van de wedstrijd niet in handen krijgen. KV Boelenslaan/It Fean bleef stug doorspelen, waardoor Invicta het moest doen met een puntje minder of een gelijke stand.

De ruststand was 9-8 in het voordeel van de thuisspelende ploeg, KV Boelenslaan/It Fean.

Zoals Invicta was geƫindigd, zette het ritme zich door in de tweede helft. Invicta kon de wedstrijd nog niet naar haar toe trekken. De tijd tikte, en de spanning steeg. In de laatste dikke tien minuten van de wedstrijd werd weinig gescoord. De stand was 13-13 en elke goal zou dus het verschil kunnen maken. Door een vrije bal konden de Invictanaren de voorsprong pakken. Vanaf dit moment moest er nog ongeveer acht minuten worden gespeeld. De tijd tikte door en beide ploegen streden voor de winst. Tot in de laatste minuut toe was de spanning om te snijden. In de slot minuut wist het aanvallende vak van Invicta te scoren door een afstander. Waardoor Invicta met twee punten voor kwam. Vanaf dit moment wist iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Het eindsignaal klonk en bij Invicta vond er ontlading en opluchting plaats na een eigenlijk te spannende wedstrijd.

De eindstand was 13-15, het publiek werd enthousiast bedankt en de punten konden mee naar Kollum.

Zaterdag 30 oktober speelt Invicta om 16.00 uur thuis tegen DTS. Supporters zijn allen van harte welkom om aan te moedigen bij de laatste veldwedstrijd.