Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 pakt de punten in het duel met Joure 1

Afgelopen zaterdag 3 oktober stond de wedstrijd tussen Invicta/Frigro 1 en Joure 1 op het programma. De ploegen stonden voorafgaand op gelijke hoogte. Bij verlies zou dit voorlopig afhaken betekenen. Winst zou ervoor zorgen dat er bovenin mee bleef worden gedaan. Voor de Pruttelpot-formatie dus een belangrijke wedstrijd. Vanwege de coronamaatregelen was het leeg rondom het korfbalveld op sportpark Baensein. Gelukkig was er voor de supporters een livestream beschikbaar, zodat de wedstrijd vanuit huis gevolgd kon worden.

Toen scheidsrechter dhr. R. van der Broek om 15.30 uur floot voor het beginsignaal opende Invicta/Frigro de score middels een vrije bal. Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op, tot de 6-6. Voor de rust wist Invicta/Frigro even aan te zetten, wat resulteerde in een voorsprong van vier doelpunten. Joure wist voor de pauze nog een doorloopbal te scoren en zo gingen de beide ploegen de rust in met een stand van 11-8.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd, goede aanvallen en doelpunten maken. Vier doelpunten aan de zijde van de Pruttelpot-formatie zorgden voor een 15-8 stand. De voorsprong werd daarna uitgebouwd tot acht doelpunten en zo stond het halverwege de tweede helft 18-10 in het voordeel van de thuisploeg. Ook Joure bleef nog doelpunten meepikken, maar het was Invicta/Frigro die vandaag de betere ploeg was. Er werd afgefloten bij een stand van 22-13 waardoor de punten binnen waren.

Volgende week zaterdag 10 oktober speelt Invicta/Frigro 1 om 15.30 uur tegen Pallas ‘08 1 in Leeuwarden.