Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 behoudt ongeslagen status na winst op DTL 1

Zaterdag 21 september ging de hoofdmacht van Invicta/Frigro op bezoek bij DTL uit Hantum. De twee ploegen kenden elkaar onderhand en Invicta/Frigro wist welk spelletje ze van de Hantumers konden verwachten. Met goede weersomstandigheden ging de wedstrijd om 15.30 uur van start op sportveld Yn’e Bedelte.

Het was de Pruttelpot-formatie die de score opende in Hantum. Maar DTL wist direct weer gelijk te maken. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Danser die veel ballen op de stip legde. Mede hierdoor liepen de oranjehemden uit naar een stand van 2-10. Zaak was om dit goede spel door te zetten en de voorsprong nog meer uit te bouwen. Toch kwam het geloof bij DTL iets meer terug toen daar ook de doelpunten vielen. Bij rust was er een stand van 6-12 te zien op het scorebord, waardoor DTL de tweede helft in de achtervolging moest.

Het was Invicta/Frigro die het best uit de kleedkamer kwam. De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster wist namelijk driemaal op rij te scoren en de marge werd vergroot naar negen doelpunten verschil. Echter wist DTL ook haar doelpuntjes mee te pikken, maar dit was niet meer genoeg voor een overwinning. De oranjehemden waren vanaf het begin al ver uitgelopen waardoor het publiek geen spannende tweede helft meer zag. Er werd goed spel laten zien en dat zorgde voor een 11-21 overwinning in Hantum.

Door de geboekte overwinning is Invicta/Frigro het nieuwe seizoen goed gestart. Na drie wedstrijden zijn de oranjehemden de enige ploeg zonder puntenverlies in de derde klasse B. Aankomende zaterdag 28 september gaat Invicta/Frigro op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop waar er weer alles aan wordt gedaan om de punten mee naar Kollum te nemen.