Geschreven door Sanne van der Meulen op .

Invicta/Frigro 1 wint uit bij Sparta (Ze) 1

Zaterdag 23 maart stond de return tegen Sparta 1 op het programma voor de hoofdmacht van Invicta/Frigro. De vorige ontmoeting eindigde in het voordeel van de Friezen. Dit was echter geen voorbode voor een overwinning, omdat er toen slechts met één doelpunt verschil werd gewonnen. Iets na 19.25 uur werd door de goed fluitende scheidsrechter Vries het startsignaal gegeven in de Rodenburghal te Leek.

De Pruttelpot-formatie startte met haar vertrouwde basisopstelling aan de wedstrijd en wist binnen 10 minuten op een 1-3 voorsprong te komen. Daarna was het woord aan de ploeg uit Zevenhuizen. Zij draaiden de score van 1-3 om in een stand van 5-3. Het spel van Invicta/Frigro stagneerde en de aanvallen verliepen iets stroever. Hier wist Sparta van te profiteren door de score iets verder uit te bouwen. In de resterende 20 minuten van de eerste helft wisten de oranjehemden nog maar twee doelpunten te maken, wat natuurlijk veel te weinig was. Hierdoor werd er gerust met een stand van 8-5.

In de rust werd daarom door trainer/coach Durk Oostra benadrukt dat er nog wel een schepje bovenop gedaan moest worden, wilde de ploeg aan het eind van de wedstrijd aan de goede kant van de score staan.

De tweede helft begon voortvarend voor de oranjehemden. Waarin de eerste helft het gat van de korf moeilijk te vinden was, was dit in de tweede helft een ander verhaal. Vanaf de 6-9 was het Invicta/Frigro met een reeks van zeven doelpunten, ingeleid door Wytze van Santen vanaf de strafworpstip. Hierdoor werd een achterstand van drie doelpunten omgezet naar een voorsprong van vier doelpunten. Toch zag de Pruttelpot-formatie de ploeg uit Zevenhuizen weer op 15-16 komen en brak er een spannende eindfase aan. Het meegereisde publiek wist de ploeg nog even extra aan te moedigen. Op dat moment wist het aanvallende vak middels een afstandschot het gaatje weer naar twee te krijgen en kon iedereen opgelucht ademhalen. De klok gaf namelijk nog een dikke minuut te spelen aan en door een vrije bal van Silva van der Laan waren de punten definitief binnen.

De ploeg uit Kollum/Gerkesklooster was zichtbaar blij met de behaalde punten in Leek. Het meegereisde publiek wordt bedankt! Aankomende zaterdag 30 maart is de laatste thuis- en tevens laatste zaalwedstrijd van dit seizoen tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Voor Oranje Zwart zal dit de kampioenswedstrijd zijn en Invicta/Frigro hoopt door een overwinning nog een plekje te kunnen stijgen op de ranglijst. We hopen jullie te zien aankomende zaterdag in de Van der Bijhal waar er om 17.10 uur gespeeld zal worden.