Geschreven door Silva van der Laan op .

Invicta/Frigro 1 zonder punten weer terug naar huis

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Oranje/Zwart 1 – Invicta/Frigro 1 op het programma. Oranje/Zwart 1 is de nummer twee uit de competitie dus de Pruttelpot formatie was gebrand om de punten mee te nemen naar Kollum. Om 19.45 gaf scheidsrechter J.F Keij het startsein van de wedstrijd.

In de verdediging startten Sanne van der Meulen, Jenny Nicolai, Gerben de Vries en Jorn van der Weg. In de aanval begonnen Wytze van Santen, Alex Visser, Elisa Zijlstra en Silva van der Laan.

Het begin van de wedstrijd begon niet goed, de oranjehemden stonden binnen no-time 3-0 achter. De scheids floot in het begin van de wedstrijd het spel aardig stil door voor alle kleine opstootjes te fluiten. In de begin fase van de wedstrijd wist Jorn van der weg een goal te maken. Ondertussen had Oranje/ Zwart hun draai goed te pakken en inmiddels was het 1-7 achter.

Na een time-out van onze coach Durk Oostra wist de Pruttelpot formatie het hoofd er weer bij te houden en mee te scoren. Invicta/Frigro 1 wist terug te komen door doelpunten van Alex Visser, Wytze van Santen en Silva van der Laan, naar een stand van 7-11, daarmee gingen we ook de rust in.

Na een pep talk in de rust begonnen we weer met goede moed aan de tweede helft. Inmiddels is Thomas Visser ook in het veld gekomen. In de tweede helft lukte het de oranje hemden niet om dichter bij te komen dan een gaatje van 3 a 4 doelpunten. In het slot van de tweede helft wist Elisa Zijlstra nog een mooie nel-bal af te maken, 11-15. De wedstrijd konden we helaas niet meer naar ons toetrekken en daarbij was de eindstand 13-17.

Invicta/Frigro 1 ging zonder punten weer terug naar Kollum en Gerkesklooster.

Het publiek werd bedankt dat met ons mee is gereisd naar Zwolle om ons te aanmoedigen.

Volgende week zaterdag 2 Februari spelen wij wederom een uitwedstrijd, deze is tegen Elko 1 om 17.00 uur in Elim. Natuurlijk is alle publiek weer welkom!