Nadat Invicta/Frigro vorige week nog een promotiewedstrijd speelde in de zaal, werd een week later de veldcompetitie alweer hervat. De Pruttelpot-formatie nam het in Hantum op tegen DTL. Beide ploegen kenden elkaar inmiddels goed. De ontmoeting in het afgelopen najaar eindigde in 18-11, in het voordeel van Invicta/Frigro. Onder leiding van scheidsrechter Schaafsma werd de wedstrijd om 15.30 uur gestart.

Het waren de Hantumers die de score openden. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op. Daarna was het Invicta/Frigro dat een gat van vijf wist te slaan. De stand was op dat moment 5-10. Invicta/Frigro kreeg door middel van een strafworp de mogelijkheid om op zes verschil te komen. De strafworp ging er echter niet in. DTL wist vervolgens te profiteren en bepaalde de ruststand op 7-10. In plaats van zes doelpunten verschil, gingen de oranjehemden met drie verschil de kleedkamers in. Hierdoor bleef DTL het geloof in twee punten houden.

De tweede helft had Invicta/Frigro verdedigend de zaken goed op orde. DTL kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Dit resulteerde erin dat de Pruttelpot-formatie na rust slechts drie tegendoelpunten incasseerde. De oranjehemden wisten zelf veelvuldig de korf te vinden. De ploeg uit Kollum kon hierdoor twee punten bijschrijven. Eindstand 10-19.

Pas op 14 mei staat de eerst volgende competitiewedstrijd gepland. Invicta/Frigro neemt het dan op tegen de Flamingo’s uit Buitenpost. Dit is niet alleen een derby, maar ook een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Publiek is daarom van harte welkom. De wedstrijd vangt om 17.00 uur aan op sportpark Baensein in Kollum.